Alıntı:
Hersyguzelolsun Nickli Üyeden Alıntı
Bu arada şunu da eklemek isterim benim annem sadece bana böyle değil. Babama ve kardeşlerime karşı da böyle. Babam esnaf ticaretle uğraşıyor. Mesela sıkışık bi zamanı olsun annem fedakar eş rolüne girer kolunda ne varsa babama verir. Aradan biraz zaman geçer etrafta benim kocam işsiz ben çalışıyorum eve bakıyorum der. Kimse de abla asgari ücretle mi edindin bunca malı mülkü diyemiyor tabii ki. Dilediği gibi sallıyor insanlara.
Mesela bi kardeşim de dershaneye gitmek istedi. Annemin de huylarını bildiği için ben biraz çalışıp para biriktirip öyle gideceğim dedi dershaneye. Ama annem hemen atladı ben çocuğumun okuması için her şeyi feda ederim dedi çocuğun dershane parasını ödedi. Şimdi de kardeşime ben senin için 120 binlik altın bozdum yani senin bana nerden baksan en az 150 bin borcun var diyormuş. Bu zorbalıkları bana özel değil yani.
|
bir adam tanıdım çok yüksek miktar hakkı üvey ana vasıtasıyla babası tarafından gasbedilmiş 35 yaşında sokağa atılmış kuru tahtaya oturmuş ve 40 yıl boyunca hayatı yoklukla sıkıntıyla hastalıkla geçmiş, bu 40 yıl boyunca bunları yapan babası hakkında 1 tek kelime kötü söz etmemiş, hakkında hiç konuşmamış , sorulduğunda babadır atadır ne yaparsa yapsın Allah hakkında konuşmayı yasak etmiş diyerek Allah'a tevekkül eden bir adam,
annem şöyle annem böyle diyenede şunu söylerim,
anneni al karnında 9 ay taşı 2 yıl emzir kendini annenle eşitle , ondan sonra konuşalım derim
وَقَضٰى رَبُّكَ اَلَّا تَعْبُدُٓوا اِلَّٓا اِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ اِحْسَاناًۜ اِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ اَحَدُهُمَٓا اَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُلْ لَهُمَٓا اُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُلْ لَهُمَا قَوْلاً كَر۪يماً
Ve kada rabbuke ella ta'budu illa iyyahu ve bil valideyni ihsana, imma yebluganne indekel kibere ehaduhuma ev kila huma fe la tekul lehuma uffin ve la tenher huma ve kul lehuma kavlen kerima.
her şeyi bu ayet çok güzel söylüyor...