Alıntı:
IsaiahMoshe Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle cevabın adına teşekkür ederim. Üzerinde durduğum konu biraz daha kişisel hayatım ve iç dünyamda yaşadıklarım diyebilirim ki hayatım genelinde hiç bir şeyin değişmediğini düşünüyorum, "acaba ben mi pasifim? - çabalamam mı gerekli?" diye aklıma bi' takım sorular geliyor fakat içimdeki umutsuzluk bir türlü peşimi bırakmıyor. Durduk yere ne kadar aşağılık birisi olduğumu düşünüyorum, geçmiş ya da gelecek bütün hayatım boyunca hiç bir konuda bir şeyler başaramamış kimse olmak beni biraz korkutuyor. Bütün bunların üstüne kendi hayatımı sonlandırma isteğim gün geçtikçe kabarıyor, ben de biraz inançsızlığıma son verip (kendimi bildim bileli İslam'a yakın değilim) takdiri Allah'a bırakıp çabamı arttırsam mı diye düşünüyorum ama nafile, duygusal dünyamı toparlayamıyorum. Kusuruma bakma lakin biraz istişare edip gerçekten tavsiye bekliyorum, çaresizim yani. İyi günler dilerim.
|
kendimi bildim bileli İslam'a yakın değilim
bu nevi yaşayan insanların özellikle maddi veya dünyalık istekleri daha çok sonuca erer ve istedikleri verilir, o kişiye misal mal mülk istemişse istedikleri çokça ve daha çabuk verilir
buna dinde*** istidrac**" denir.
istidrac la beraber istedikleri verilen kişiler genelde bunu bir lutuf sayarak dahada bunu azgın hale getirirler ki sonuç Allaha isyandır, ve istidraç sonucu sonsuz cehenneme gitmektir