Alıntı:
Toprak58 Nickli Üyeden Alıntı
yanıtın için teşekkür ederim kardeşim yazdıkların tamamiyle dogrudur. ben sadece yaşadıklarımı ifade ediyor bilgilerinize ihtiyac duydugum içinde bu konuyu açmış oldum..
benim eşim maraş depreminde maraştaydı bulundugu ( mahalle de ) sadece 152 kişi sağ kurtuldu bunlardan biride eşimdi 4 kattaydı bina çöktü ve bir çizik almadan burnu kanamadan cıktı binadaki herkez hayatını kaybetmişti.
davet ettiğimiz zeynep eşime dediki depremden önce namaz kılıyordun bırakmışsın namazına başla ve ALLAH a yönel dedi buda aklıma gelen sohbetlerden biriydi yazmak istedim mesajını okuyunca.
|
Kardeşcağzım şöyle anlatayım
Şimdi bu arkadaşlar öyle kolay kolay her çağırana gelmez.
Müslümanlar çok nazlıdır der hocalarımız.
Onları davet etmek için müminler gibi olmak en azından onlara benzemek gerek. Çünkü müslümanlar sürekli ibadet halinde çokça ibadet edip namaz kılıyorlar. Haliyle davetine icabet etmek istedikleri insandada bu performansı bekliyorlar. Kafir cinlerde bu daha toleranslıdır. Kapıyı açabilirsen fırlar gelirler lakin şöyle bir şeyde var fincan davetinde belli bir varlığımı davet ediyorsun yoksa kapı açıyorsunda kim gelirse geliyormu?
Genelde fincan davetine ilk zıplayanlar ortamdaki avamlar olur.
En güçsüz asalak tayfadır. Anca insanları kandırıp alay ederler.
Ben ikisinede gelenin aynı olduğuna ve gelenin kafir olduğuna hatta yaşınında o yaşlar olmadığına eminim. 8 yaşı hiç demiyorum bile.
Eğer hala devam ediyorsan dikkatli ol . Davetle kapı açmışsın enerjisi ve yetkisi çok olur. Başına bulaştırırsan çok çekersin.