Alıntı:
Merzel Nickli Üyeden Alıntı
Ahh efendim maalesef bu konuda zıtlığa düşeriz çünkü bu ilme girerken soru sormaya yada merak etmeye vaktim bile yoktu.  sadece akıl, düşünceyle ve stratejiyle yolumu ilerletmiştim, benim demek istediğim merak ile bu merak sizce aynı mıdır? Allah'ı merak etmek ile cinleri merak etmek aynımıdır? Akıl merak edeceği şeyi seçebilir,
Buna göre merak eder sonra bu merakı kendince seçip dediğiniz gibi süzer burada asıl olan akıl, merak, akıl sıralamasıdır yani örnek olarak "önce aklın ile Allah, insan, cin vb. Varlığının farkına vardın aklınla bunları kavradın bildin, sonra mesela cinleri merak ettin, sonra aklınla tekrar düşünüp mantıklı mı? Sorusunu yöneltip herhangi bir davetten vazgeçtin" umarım beni yanlış anlamazssınız tam anlatamadım gibi ama umarım idare eder.
|
Bu yolun ilk kıvılcımı hesaptan önce yöneliştir,
Allah’ı sevdin,
sevgi geldi.
Rabbim bana ne söylüyor? dedin,
merak geldi.
Kitabı açtın,
irade geldi.
Okuduğunu anlamaya çalıştın,
akıl devreye girdi.
Kalbin ürperdi,
haşyet geldi.
Rahmetini umdun,
ümit geldi.
Öğrendiğini yaşamaya yöneldin,
amel geldi.
Akıl burada elbette vardır, fakat yolun başında tek başına oturup bütün duygulara görev dağıtan bir müdür değil. Allah’a giden yolu düşünce ve stratejiyle ilerledim diye anlatınca, kulluk biraz proje yönetimine dönüyor kardeşim... Umarım beni yanlış anlamazsın bu taraftan nasıl görünüyor onu söylüyorum sadece...