Alıntı:
Merzel Nickli Üyeden Alıntı
Lütfen kusuruma bakmayın konunuz çok farklı bir yere evrildi.
Dediğinizi anlıyorum sizde haklısınız ama burada unuttuğumuz birşey var kişinin tecrübeleri kişileri bu şekilde fikir ayrılıklarına düşürür inanın bana sizi çok iyi anlıyorum ama benim tecrübelerime göre ise bana bu doğru geliyor, eğer akıl baştan hamlesini düşünüp neyi merak etmesi gerektiğini seçmesse yanlış yola girer düşüncesindeyim, siz ise merak en baştan olmazsa akıl zaten bir hüküm veremez istikamet oluşturamaz diyorsunuz şimdi ne olacak halimiz.  ahh ahh keşke yan yana oturup uzun uzun bu şekilde sohbet edebilseydik maalesef etrafımda bu şekilde ilim yada hoş kelam eden pek yok.
|
Bence halimiz gayet güzel kardeşim. Aynı hakikatin iki tarafını konuşuyoruz. Sen aklın koruyuculuğunu öne çıkarıyorsun, ben muhabbetin ve merakın ilk hareketini. Yan yana otursaydık belki iki çay arasında ikimiz de aynı cümlede buluşurduk. Merak kapıyı çalar, akıl kapının doğru olup olmadığına bakar, ölçü de o kapıdan girilip girilmeyeceğine hükmeder. Şimdi sen de bunu böyle kabul et de konuyu güzelce kapatalım kardeşim, yoksa bu gidişle çayı demleyip sabaha kadar devam edeceğiz.