Alıntı:
Rmzn34 Nickli Üyeden Alıntı
Madem her müslüman Veli neden ozaman hadiste bildirilen müminden sakının çünkü o baktığı zaman Allahın nuruyla bakar! hali herkeste yok benim inandığım velilerde var neden müteşabih ayetleri müminler anlamıyor, neden sadık rüyalar göremiyor neden tabir edemiyor, neden tayy mekan, bast zaman yapamıyor, misal alemini neden uyanıkken göremiyor
neden, neden Besmeleyle simya yapamıyor yada Halifetullah sırrı ile niye çünkü Himmeti yok veli değil Allahla beraber çoğu şeyden korkuyor veli olsa Allahdan başka hiçbir şeyden korkmaması lazım velilerde ki halin hiç biri yok benim inandığım Veli peygamberler kademi altında bir velayet mertebesi bulunur 124bin (224b) veli vardır 313 seçkin 5 özel bu beşten biride Gavstır ama milyonlarca müslüman var
Allaha hamd olsun ben zahiri ve batıni deneyimler yaşadım mümkünü yok şeyhi olmayan yaşasın bu halleri Şeyhimin himmetiyle elde ettim
Zerre kadar şüphem yok sen öte tatafta öğrenirsin dostmu düşmanlarmı
Geylani ks bir beyti var
Bana uyan yerleri yazayım ne velisi
Kalbi kutbi ve kalebi lubnani, firavnı nefsi,
vel heva hamani.
|
yahu arkadaş niye kelimeleri eğip büküyorsun, ben herkes veli mi dedim , mümin olan herkes Allah dostu dedim, Allaha dost olmak sadece velilere mi mahsus,
mümin olan herkes Allaha dosttur,
he sen kendini Allah'a dost göremiyor olabilirsin o ayrı konu,
Allaha dost olmak için uçmak gerekmiyor,Allaha dost olmak için şeyhe ihtiyaç yok, Allah dost olmak için araya birini koymaya gerek yok, o biri seninle beraber doğmadı seninle ,
beraber ölmeyecek, senin hesabını senin yerine vermeyecek,
Allahın yolundan giden herkes Allaha dosttur,
bu konuşma burada bitsin, çünkü sen lafı şeyhine bağladın, benimde pirim var ama onun bu konuyla alakası yok....