Alıntı:
osman100 Nickli Üyeden Alıntı
Mevlana celeleddin rumi hazretlerinin anlattıgı bir hikaye var birileri gemiyle seyahat ederken gemi batıyor gemideyken biri geliyor onlara diyorki sakın fil yavrusu yemeyin fakat çok acıkmışlar bir fil yavrusu görüyorlar bir tanesi diyorki bak bize tembih edildi fil yavrusu yemeyin diye fakat dinlemiyorlar fili yavrusunu kesip yiyorlar sonra filin annesi geliyor ilk olarak o ayakta olanın agzını kokluyor onda yavrusunun etinin kokusu yok ona dokunmuyor sonra uyuyanların sırayla agzını kokluyor yavrusunun etinin kokusunu aldıgını hortumunu beline dolayarak öldürüyor.Mevlana hazretleri diyorki Evliyaullah o filin yavrusu gibidir Allahın nezdinde onların gıybetini yaparsanız onların etini yemiş olursunuz sizin agzınızda onların etinin kokusu gelirse haliniz perişan olur diyor.her insan hata yapabilir peygamberlerde bile zelle vardır putlaştırmayın yazmışssın abi yukarda yazdıgım hangi cümle putlaştırmış biz o mubarekleri Allah rızası için seviyoruz Allah yolunda irşad ediyorlar hizmet ediyorlar diye seviyoruz yine Allah için yoksa onlarda bir insan sahabe peygamberin saçını alıp saklıyordu abdest suyunu kapışıyordu peygamber haşa putmu oldu bu hususda yüzlerce hadis getirrim önüne 2. bir konu ise herkez herkezi eleştirebilir hakaret olmama kaydı ile o evliyayla aynı makamda isen fıkıh tefsir ilim lugat aynı sevideyse onla ilmi cihada girebilirsin daha basit açıklayım bir doktora normal tıbbi bilgisi olmayan bir insan yanlış yapıyorsun doktor bey derse doktor derki 8sene senmi okudun tıbbi bilgin ilmin nedir de bana karşı mucadele içindesin diye.Benim hakkıımda konuşanı perişan ederim diye bi cümlesi yok benim hakkımda konuşmak mesuliyet verir diyor bu sadece şeyh nazım kıbrisi ile alakalı degil bütün Allahın sevdigi kulları dostları ilede alakalıdır
|
Allah mümin olan hatta müslüman olan her kulunu sever, sevmese nefes aldırmazdı,
insanların bir hatası varsa söylenir şunu yanlış yaptı denir bu gıybet değildir, bunun ölü eti yemeyle canlı eti yemeyle alakası yoktur
o kişi şöyle biri aman hatasını söylemiyeyim o beni avlar yakalar yer, işte bu o kişiyi putlaştırmaktır
misalen,
prens charles sünnetli doğdu onun adı ömer charles tır, islamı ingiltereye hakim kılacak
diyene ne dersin?