Alıntı:
Karanfil gece Nickli Üyeden Alıntı
Osman kardeşim, yazdıklarımı tamamen yanlış anlamış ve ortada olmayan anlamlar çıkararak beni haksız yere zan altında bırakmaya çalışmışsın. "Nereden çıkardın" diyorsun; asıl sen benim yazdıklarımda geçmeyen şeyleri yazmışsın gibi gösterip konuyu bütünüyle çarpıtıyorsun. Meseleyi netleştirelim:
"Gaybı ya da inancımızı hedef almadım:" Yazımın hiçbir yerinde gaybın yalnızca Allah'a ait olduğunu inkar eden veya senin o anlattığın hakikatlere karşı çıkan tek bir kelime dahi yoktur. Sen bunları sanki ben söylemişim gibi bir anlam çıkarıp tamamen yanlış bir algı yaratıyorsun.
"Mürşit ve terbiye konusundaki duruşum nettir:" Senin mürşitten ilim ve manevi terbiye alma hususundaki vurgularınla benim yazdıklarım arasında en ufak bir çelişki yoktur. Ben de ehlince yapılan ilmin ve terbiyenin önemini gayet iyi biliyorum; yazdıklarım sadece genel bir usul uyarısıdır.
"İddiaların ve yaptığın çıkarsamalar tamamen asılsızdır:" Yazdıklarımı farklı bir yöne çekip beni haksız bir konuma koymaya çalışıyorsun. Söylediklerimi çarptırdığım ya da farklı bir şey kastettiğim yok; niyetim de yazdığım metin de gayet açık ve şeffaftır.
Durum bundan ibarettir; ortada yanlış anlamaktan başka bir şey yoktur.
|
Sevgili kardeşim burda ilim tartışıyoruz fikir tartışıyoruz gerçegi bulmak bilinçlenmek ögrenmek adına sana hangi yazımda mesnetsiz bir idadada bulunup seni zan altında bıraktım o noktayı belirtirsen özür dileyeyim senden amacım seni haksız kılmak degil düşüncene karşılık düşüncelerimi söylemek seni zan altında bıraktıgım cümlemi yazarsan hangisi oldugunu senden özür dileyim kıymetli kardeşim