Alıntı:
sin60 Nickli Üyeden Alıntı
hocam siz tarikatta nasıl yükselinilir nasıl mertebe atlanır nasıl kalb gözü açılır nasıl evliya olunur ,,,bunlarıda bilmek istermisiniz yoksa ehlimi ugraşsın,,,bu konuda aynı bunun gibi ,,yav abdülkadir geylani hzlerinin ayaklarım bütün evliyanın boynunda dedigine inanıyonuzda bu yazdıgıma niye inanmıyonuz ...ben uydurmadım ya bi yerde okudum yada duydum...size bi soru sahih yada sahih olmayan kaç tane hadisi şerif vardır
|
Kardeşim biraz aşağılar gibi başlamışsın cümlelerine sen ne bilirsin diye ama o zaman sen anlat ben bileyim tarikatta nasıl yükseliyorlar... Ehline bırakma işi.. Ama bunları bilmek, Resulullah’a nispet edilen bir rivayetin senedini sahih hale getirmez. Kalp gözünün açılması, seneddeki kopukluğu kapatmaz. Eğer hadis naklediliyorsa bu hadis usulüne tabi olur. Bir velinin sözünün kabul şartıyla nebevi bir hadisin kabul şartını aynı zannetmek, hadis usulünün daha ilk kapısında düşmek olur...
Sahih veya sahih olmayan kaç hadis vardır ? sorunun da tek rakamlı bir cevabı olmaz. Çünkü önce neyi saydığını belirlemen gerekir. Aynı metnin on ayrı senedi muhaddislerin sayımında on hadis yolu kabul edilebilir. Aynı hadis farklı lafızlarla ve farklı sahabilerden nakledilebilir. Kitaplardaki tekrarları sayarsan başka, tekrarsız metinleri sayarsanız başka rakam çıkar. Merfu, mevkuf ve maktu rivayetleri birlikte yahut ayrı sayman da sonucu değiştirir.