Alıntı:
HâmûŞî Nickli Üyeden Alıntı
Çok açık konuştuğumu düşünmüştüm... Evlilik örneğinde ayetle hadis çelişiyor mu? Hayır. Hadis, ayetin hükmünü açıklıyor ve tamamlıyor. Peki bu örnek ayetle hadis çelişirse iddiasına nasıl delil olsun? Çelişki diye başlayıp uyum örneği veriyor, sonunda da hadisle amel edilir diyor. Cümlenin başı başka vadide, örneği başka vadide. Anla artık be kardeşim...
|
Aynı videoyu izledigimize eminmiyiz diyorki Kuranı kerimde evlinelicek kadınları sayıyıor anne kız kardeş süt kız kardeş kuranı kerim bunları haram sayıyor bunun dışında hangi kadınla evlenirseniz hepsi helal edildi diyor Bir adam eşinin teyzesini karılıga alabilirmisin ? Ayette bu haram listesinde geçmiyor ? Ama peygamberimiz S.a.v bir kadınla teyzesinin arası bir adamın nikahıyla cem edilemez diyor izin vermiyor Kuranın şerhini sen beyan ediceksin diye buyurmuş Allahu teale habibine.Son olarak soru sormak istiyorum Sahih bir hadisle amel edilirmi? Meramımı anlatabilmişimdir umarım Abi ben uslubumu hiç bir şekilde bozmuyorum lakin şimdi anla artık kardeşim diyerek sanki ben farklı birşey diretiyormuşum intibası veriyorsun bir kaç cümlen öncesindede cübbelinin sözünü egirip büktümü söyledin direk videoyu attım neresini egip bükmüşüm abi lütfen konuşurken ithamda bulunmayalım ben hangi cümlemde sizlere ithamda bulundum sabırla ilim tartışmıycaksak siz haklısınız diyip ben çekiliirim