Alıntı:
HâmûŞî Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşim aynı şeyi anlatıp duruyorum ve sen çok alınganlık yapıyorsun. Ben uslubumu bozmam kolay kolay beni tanırsın zamanla inşAllah..Burada gerçek bir çelişki yok. Ayet genel hüküm verir, hadis o hükmü tahsis eder. Yani hadis ayeti geçersiz kılmaz, kapsamını açıklar. Bu yüzden ayetle hadis çelişirse hadis alınır değil, Sahih hadis ayetin genel hükmünü tahsis edebilir denilmeliydi. İkisi arasında dağlar kadar usul farkı var. Konumuz sahih hadisle amel edilirmi konusu değil, konumuz ayetle hadis çelişirse..... karışmasın konular birbirine....
|
Ben anlıyorum abi seni ama benim şu yönde düşüncem var bir ayetle bir sahih bir hadis çelişemez çelişemeyecegi içinde her ikisiyle amel etmekte bir beis görmüyorum bence benim görüşüm olarak çünkü Peygamberimiz kurana açıklayıcı olarak gelmiştir.Allah peygamberimizin kuran dışında konuşmayacagını bize beyan ediyor cübbeliyle şu konuda bende ters düşünüyorum Ben ayetle hadisin ters düşemeyecegiini savunuyorum oda ters düşerse hadisle amel edecegini söylüyor yani aslında mantıken yanlış bir cümle çünkü Ayetle sahih hadisin çeleşibilme ihtimali yok