Alıntı:
BAKARA Nickli Üyeden Alıntı
Esselamu aleyküm verahmetullah
Kıymetli hocalarım ve can ciğer sevdiğim arkadaşlarım.
Benim en büyük hayalim büyük baş besi çiftiliği kurmak.
Yıllardır araştırıyorum ama bir türlü aksiyon alamıyorum bazen kafam o kadar çok karmaşık oluyorki gece uyuyamıyorum sabaha karşı zar zor uyusamda hep saçma sapan rüyalar görüyorum. Psikolojim baya bozuluyor yer yer.
Kendimi çıkmazda hissediyorum.
Benim sizlerin aklına ihtiyacım var.
Benim yerime araştırma yapıp en sağde bir dille tane tane bana anlatırmısınız benim kafa nanay almıyor artık. Çok düşününcede miğde bulantısı yapıyor her neyse sadede geleyim.
Devletin destek teşvik kredileri var ya onlardan yararlanmak istiyorum.
4-5 milyon değerinde bir tapumuz var diyelim.
1 milyonda sermaye.
Tarlayı aldık üzerine projeyi çizdirdik tapularla birlikte bankaya gittik.
Proje miktarıda 5 milyon değerinde olsun.
Birde kendimizi kanıtlayacak belgelerimizde var diyelim.
Banka kaç para kredi çıkarır?
Bir de hibe desteği almam gerekiyor.
Aklımdaki hayvan kapasitesi max 100 baş.
Devlet ne kadar hibe verir?
Soru şu 1 milyon öz sermeye ile 5 milyon değerinde bir ahır yapılıp çiftlik kurulabilirmi?
Hadi diyelim pederde kredi çekdi oldu 2 milyon 2 milyon sermaye ile tüm bunları yapmam mümkün olurmu?
İçinede en az 40-50 baş hayvan koymam lazım. Hibeler krediler falan tüm bunları yapmama yeterli olacakmı?
Bankanın verdiği kredide en baştan mı alıyoruz yoksa ahır bitincemi?
Bir kısmını alsak yada ahır yapılana kadar her masrafı bankaya bildirip kredi tutarından karşılasak olurmu?
Sitemiz üye bakımından çok zengin.
Zannediyorumki muhakkak bilen biri çıkar
|
20 tane tosun al 1 yıl bak kurbanda sat hepsini 100 metrekare ahır yeter yem olarak saman Silaj besi yemi arpa buğday ne bulursan koy önüne yesin sana maliyeti yıllık 3 milyon olur kazancı 8 milyon yıllık 5 milyon kâr koyarsın işçilik sana ait ahır zaten 100 mt ahır kendin yapsan 200-300k max tutar suyu kuyudan çekersin yağmur suyu kullanırsın ama sosyal hayatın sıfır olur günde 7-8 saat ahırdan çıkamazsın