Alıntı:
Allah dostu1 Nickli Üyeden Alıntı
'''Bu durum bir çok istismara yol açarken hele ki böyle bir ortamda böyle bir zamanda siz anlamasınız gibi bir yaklaşım kimseyi islama yaklaştırmayacağı gibi istismardan ötürü bir çok kişiyi de uzaklaştıracaktır.'''
Buradaki cümlenin tahlilini yapınız o halde...
Klavyenin azizliği efendim kusura bakmayınız lütfen...
Ayrıca ben okuduklarımı anlayabiliyorum.
|
Peki senin güzel hatrın için yapayım
Bu dediklerinizin en erken kaynağı nedir?
Burada basitçe kaynak soruyorum. Bu kısmı anladığını varsayıyorum. Kaynak sormamdaki sebeplerden biri daha fazla bilgi elde etmek(türleri, aralarındaki farklar, çözümleri vs. aynı diğer ilimlerde olduğu gibi yazılı yol gösterici bir kaynak aradım)
Felak, nas, ayetel kürsinin bu dediklerinize göre konumu nedir?
Bunu açıklamama gerek yok basit insanın kendi için uygulayabileceği korumaların bahsedilen ilimdeki yerlerini sormuşum.
Tıp ilmine benzetmişsiniz tıp ilmine biz şahit olabiliyoruz malumunuzdur manevi hastalıklara bırak şahit olmayı insanın hasta mıyım değil miyim diye emin olması bile zor.
Bu durum bir çok istismara yol açarken hele ki böyle bir ortamda böyle bir zamanda siz anlamazsınız gibi bir yaklaşım kimseyi islama yaklaştırmayacağı gibi istismardan ötürü bir çok kişiyi de uzaklaştıracaktır.
Burada insanın bir şey bilmemesinden yazılı kaynak olmamasından kaynak sorunlardan bahsetmişim. Musallattan haberi olmayan biri kimlerin eline düştüğü ortada zaten bu kısma kadar istismar derken bunlardan bahsediyorum. Daha sonra imasın yazdığı "Bunun dışında kişilerin düşüncesinin fikrinin geçerliliği yok.." cümlesinin insanları islama yaklaştıran bir tavır olmadığını söylemişim ek olarak kandırılan ve istismar edilen kişilerin islamdan uzaklaşacağını söylemişim. Bu kısma neden bu kadar takıldınız gerçekten anlamıyorum.
Son olarak vesile bulabilmek önemlidir demişsiniz, peygamber efendimiz vesile kılınamaz mı?
Okuma yazma bilen biri için basit bir soru.
Son olarak, kaynak tabi ki sorulması gerekiyor. Zaten belli bir kaynağı olsa bu kadar istismar olmaz insan karşıdakinin ne yapacağını ne yapması gerektiğini araştırıp bilir. İnsanların bu her şeyini başkasına emanet edip kolaya kaçma huyu başlarına bela oluyor ve ben bunun hakkında bir şey sorunca rahatsız hissediyorlar. Hiç musallat yaşamadım. Yaşayan birini de görmedim.Bu bunlara inanmıyorum demek değil. Ama kimsenin dediğini de sorgulamadan kabul edecek kadar aklımı yitirmedim. İbranice de bilmiyorum yani yanımda biri ibranice konuşsa anlamam ibranice konuştuğunu. Biri bana gelip dese ki bak bu adamda musallat var ibranice konuşuyor ona ibranice bilip bilmediğini sorarım sonra musallatlı kişinin söylediklerini kaydedip bir şekilde bunu doğrulamaya çalışırım. Biraz sorgulamak lazım. Bir şey duyulduğunda hemen inanmamak lazım.