Alıntı:
sin60 Nickli Üyeden Alıntı
allah cc ilk habibi muhammed mustafasını yarattı 3 bin yıl secdede 6 bin yıl kıyamda ,bu bilgiler aziz mahmud hudayi hz lerinin bi kitabında okudum...ben allahın kelamı yaratıldı demiyorum, o kelam diyoruz dikkat ettiysen allahın sözüdür,,,kuran alfabesi melukuti alemde bu dünya harfleri gibi degildir..zeten bu konuda ayette var biz kuranı kolaylaştırdık ki insanlar okusun ögüt alsın diye ,,bu ayet benim dedigim melekuti harf olayını destekler haldedir burda alim degiliz ilim yarıştırmıyoruz ben zavallı bi şöförüm  ...benim bu harfleri sormam aslında bir kaç havas kitabında çaktırmadan bu harflerle tılsım yapılmış ben bunu biraz anladım ,,ilk mesturu hocaya sordum ..yani bu alfabeyle bırak vefki tılsımı bi kısa ayet yazılsa dehşet faydası olur ama herkes taşıyabilirmi yada bu iş benim gibi sıradan insanlara nasip olurmu...bide bu harfleri genelde tarikat pirleri çaktırmadan kullanmış buda bu havas ilmini araştıran insanın biraz dikkatini çekiyor....
|
Estağfurullah hocam, derdim haşa ilim yarıştırmak değil karşılıklı bir şeyler öğrenmektir. Aklıma yatmayan bazı kısımlar olduğu için doğrusunu anlamaya çalışıyorum. Ben de sıradan bi meslek mensubu kardeşinizim ilahiyat veya diyanet görevlisi değilim
Benim anlayamadığım nokta Allah'ın kelamı doğrudan kendisinden sadr olduğu için dünyadaki hali ile melekut'taki hali ve yazıldığı harf nasıl farklı olabilir onu anlamadım. Yani Allah Kur'an'da Arapça ve bu alfabe ile kelam ediyorsa her yerde aynı şekilde kelam etmiştir. Çünkü O'nun kelamı yaratılmış olmadığı için alemden aleme harf veya şekilsel değişikliğe uğramaz, bu yaratılmışların özelliğidir diye düşünüyorum