Alıntı:
murakip Nickli Üyeden Alıntı
Estağfurullah hocam, derdim haşa ilim yarıştırmak değil karşılıklı bir şeyler öğrenmektir. Aklıma yatmayan bazı kısımlar olduğu için doğrusunu anlamaya çalışıyorum. Ben de sıradan bi meslek mensubu kardeşinizim ilahiyat veya diyanet görevlisi değilim
Benim anlayamadığım nokta Allah'ın kelamı doğrudan kendisinden sadr olduğu için dünyadaki hali ile melekut'taki hali ve yazıldığı harf nasıl farklı olabilir onu anlamadım. Yani Allah Kur'an'da Arapça ve bu alfabe ile kelam ediyorsa her yerde aynı şekilde kelam etmiştir. Çünkü O'nun kelamı yaratılmış olmadığı için alemden aleme harf veya şekilsel değişikliğe uğramaz, bu yaratılmışların özelliğidir diye düşünüyorum
|
ahirette ki zamanla burdaki zaman aynımı yada cennetteki zaman ile yada cennetteki bi hurma olur nar olur vs onların tadıyla bu dünyadaki meyvelerin tadı aynımı..yada asıl soruya gelelim allah cc bu dünya gözüyle görebilirmisin yada gördün dayanabilirmisin..kuranın nuruda aynıdır peygamberleri ve velileri hariç, aslı gibi olsa bizim gibi insanlar dayanamazdı.....kamer suresi 17 ,22 32,40 ayette allah cc* Andolsun biz, Kur'an'ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?* bu ayette rabbimiz biz kuranı ingilizce yada çince indirmedik demiyor kolaylaştırdık diyor, bu ayete bakınca dili arapça olan kuran zaten arapça konuşan bi kavme iniyor burdaki kolaylık ne olabilir .. ,kuran ilk nuzul oldugu zaman harflerdeki noktalar yokmuş,bu noktalar sonradan kuran daha anlaşılır olsun diye sahabe tarafından konmuş....