Alıntı:
serkanhaydar Nickli Üyeden Alıntı
Dua Allah CC den isteme talep etme onun büyüklüğünü kabul etme değil midir?
Bu dua da tuvaleteteki Çin ve şeytanlar dan demiyor bir mekan belirtmiyor ki eşler arasında da Çin ve seytan olabilir burada onun uzak olması talep ediliyor... Bu konuyu güvendiğim sağlam ilahiyatçı ve hocalarımıza danıştım acaba bende mi hata var dedim hepsi anlam manası olarak kullanilabilir tek bir yere duayı kisitlayamazsin cevabı verdiler ki bu güçlü bir şeytan Çin uzaklaştırma duası neden sadece tuvalete bağlı tutuyorsunuz anlamadım...
Rızık duasında okunulan duada talep edilen farklıdır cin ve şeytan için okunulan duada talep edilen daha farklıdır onun duasını ona okuyamazsin ama onunla bu konuyu bir tutamazsin
|
Hocam mekan belirtmiyor diyorsunuz ancak bahsettiğiniz tuvalete girerken okunmasi gereken spesifik nokta atışı bir dua, jinn şeytanlarin yoğun olduğu tuvalet, banyo gibi mahrem alanlara girmeden önce okunuyor.
Hadisi şerifte Rasulullah (s.a.v )bu duayı Banyo-WC girmeden önce okuduğu belirtiliyor .
Dolayısı ile nerde ne zaman okunması gerektiği bize işaret edilmiş oluyor .
cenazede okunabilirmi mesela ?
Yada temiz yerlerde misal camiye, mescide girerken tuvalet duası okumak absürd olmazmı.
Mescide girerken okunacak dua başkadır.
Şavaşa giderken okunacak dua farklıdır vs.