Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
doğrudur tarih bilgim az, bu kişilerin bu 100 ailenin secerelerini kim çıkartmış , Arabistan buraya gelmişler secerelerinide beraber mi getirmişler, benim tarih bilgim azdır ama araplarda soy ağacı tutulmadığını belge düzenleme geleneğinin olmadığını arşivleme işini hiç bilmediklerini iyi bilirim
ayrıca seyyid olmak şerif olmak bununla övünmek veya bu sıfatlara haiz olduğunu ssöylemek
hz. peygamberin, acemin araba arabın aceme üstünlüğü yoktur üstünlük takvadadır
sözünü yerle bir etmek demektit
şerif hüseyin hz. hasanın soyundandır ama osmanlıyı arkadan vurup 1000 lerce halife askerinin kanına girmiştir
ebu leheb hz. peygamberin kanından canındandır
kâbil hz ademin oğlu
hz nuhun oğlu babasına ihanet etti
karun hz musanın teyze oğludur
mesele Seyyid yada şerif yada avam olmak değil yüce peygambere ümmet olabilmektir...
|
Hocam Ebu leheb , Hz peygamberin kanından değildir. Kanından olması için onun oğlu veya kızı ve bunların devamı olymawi gerek. Akrabalık başka.
Seyyidlik Rasulullah'in temiz kanıni taşımak demektir.
Ayrıca seyyidligi dile getirmek, neden Efendimizin Arabın Aceme üstünlüğü yoktr sözünü çiğnemek olsun ki?
Rabbinin nimetini anlat buyuruyor Allah CC. Övünme olmadigi sürece tahdis-i nimet kabilinden söyleyebiliriz.
Birde Rasulullah s.a.v 'in kanından dolayı seyyidler ve şerifler tabikide kiymetlidir hürmet etmek gerekir. Ben vallahi billahi kendim için demiyorum. Sadece Allah rasulunun ehli beyti hakkındaki hadisi şerifleri okumanız yeterli. Çok fazla var. Bu kendimizi usun görmek değil, Allah nasıl ki alimleri diğer kullardan üstün tutuyor , Allah tan ancak hakkıyla alimler korkar buyuruyor. Rasulullah ilim rütbesi bütün rutbelerden üstündür buyuruyor. Bunun gibi. Ehlibeytim Nuh'un gemisi gibidir binen kurtulur hadisi misal. Çok var arife işaret yeter hocam siz meramımi anlamişsinizdir.
Şecere meselesine gelince, evet Osmanlı döneminde nakibul eşraflik muessesi var, seyyidler ve şerifler için kurulmuş ,tek işleri bu, şecere, seyyidlere mâaş, onların cezası verilecekse bile bu kurum veriyordu. Başkaları yapamıyordu.