Alıntı:
Hadimulislam Nickli Üyeden Alıntı
Hocam Ebu leheb , Hz peygamberin kanından değildir. Kanından olması için onun oğlu veya kızı ve bunların devamı olymawi gerek. Akrabalık başka.
Seyyidlik Rasulullah'in temiz kanıni taşımak demektir.
Ayrıca seyyidligi dile getirmek, neden Efendimizin Arabın Aceme üstünlüğü yoktr sözünü çiğnemek olsun ki?
Rabbinin nimetini anlat buyuruyor Allah CC. Övünme olmadigi sürece tahdis-i nimet kabilinden söyleyebiliriz.
Birde Rasulullah s.a.v 'in kanından dolayı seyyidler ve şerifler tabikide kiymetlidir hürmet etmek gerekir. Ben vallahi billahi kendim için demiyorum. Sadece Allah rasulunun ehli beyti hakkındaki hadisi şerifleri okumanız yeterli. Çok fazla var. Bu kendimizi usun görmek değil, Allah nasıl ki alimleri diğer kullardan üstün tutuyor , Allah tan ancak hakkıyla alimler korkar buyuruyor. Rasulullah ilim rütbesi bütün rutbelerden üstündür buyuruyor. Bunun gibi. Ehlibeytim Nuh'un gemisi gibidir binen kurtulur hadisi misal. Çok var arife işaret yeter hocam siz meramımi anlamişsinizdir.
Şecere meselesine gelince, evet Osmanlı döneminde nakibul eşraflik muessesi var, seyyidler ve şerifler için kurulmuş ,tek işleri bu, şecere, seyyidlere mâaş, onların cezası verilecekse bile bu kurum veriyordu. Başkaları yapamıyordu.
|
"""" Ebu leheb , Hz peygamberin kanından değildir""""
bu çok yanlış bir ifade, ebu leheb hz. peygamberin en yakın kan bağı olan kişidir
asıl bu gün şeyyid ve şerif olanlar hz. peygamberin kanından değildir araya 1500 sene ve 10 larca başka kan başka ırk başka neseb girmiştir
nakibul eşref 1400 yılı mayıs ayında yıldırım beyazid zamanında kurulmuş, ilk göreve getirilen tarih bilgim zayıftır yanlış hatırlmıyorsam ali natta dır
600 den 1400 e 800 yüzyıl sonra kayıtlar başlamış, ne kadarı doğru bilinmez günkü arap geleneğinden dolayı evrak yok kayıt yok sadece sözlü beyan var, aralarında doğru olsa bile çok sayıda maaş için kaydolan var
secere olmadığı için şüphe mutlaka var,
osmanlıda araplara karşı necib millet diye çok aşırı bir hürmet var , ama o necib millet osmanlıya yapmadığı ihanet yapmadığı kötülük kalmadı,
Kabe'nin muhafızı 19.000 osmanlı zabiti susuz bırakılıp şehit edildi,
işte hz peygamberin sözüde kendi gibi ne güzel
****Arabın aceme acemin araba üstünlüğü yoktur***