Alıntı:
murakip Nickli Üyeden Alıntı
Tasavvuf yoluna giren aklını kaybeder diyen İmam Şafii müşrik ve münkir o zaman bu arkadaşın mantığına göre. isteyen girsin istemeyen girmesin ama sanki tasavvuf yolu Allah'ın emri gibi davranmaları çok acaip
Yûnus b. Abdul-A‘lâ’dan rivayetle dedi ki: İmam Şâfiî’yi şöyle derken işittim:
“Eğer bir adam günün başında tasavvufa girerse, öğle vakti gelmeden ahmak hâle gelir.”
Yine ondan (İmam Şâfiî’den) rivayet edildiğine göre şöyle demiştir: “Hiç kimse sûfîlere 40 gün devam etmemiştir ki, aklı bir daha kendisine geri dönmüş olsun.”
İmam Şâfiî’nin talebesi Yûnus b. Abdul-A‘lâ dedi ki: “30 yıl sûfîlerle beraber oldum; içlerinde Muslim el-Havvâs dışında akıllı kimse görmedim.”
|
helal olsun sana o kadar kitap okudum ya bu bölümü hic gormedim ya gördüm atladım yada gördüm unuttum ,
bu mezheb imamlar ne büyuk insanlarnıs şaşırmamak elde değil, şu şözlerin güzelliğine bak...
Alıntı:
Saho Nickli Üyeden Alıntı
"Kimseye iftira atmıyorum, kimseden de korkmuyorum" iftiranın kralını attın ve bunu yaparken de tir tir titriyorsun "acaba yazdıklarımdan dolayı zararlı çıkar mıyım" diye.
|
bunun gibi insanlar bu tip kafalar yüzunden son 20 yilda 10 milyon kisi ateist oldu, yüz binlercesi ya selefilere katildı ya vahhabi oldu..