Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
neyi aydınlatmak gerekiyor bilemedim,
hz. adem yaratilıp dünyaya gönderildiğinde Allah ona bir cok dil ögretti, ilk indirilen dinin kuralları şaryları öğretildi, ekip dikmeyi, kumaş yapmayı ve daha bir cok gunluk hayat icin gerekli olan beceriler öğretildi,
davud as. demircilik ve zırh yapma Allah tarafından vahiy ile ögretildi,
bunlar bize kuranda ve hadislerlerde açık açık anlatilıyor, bu zahiri durumlara , tasavvufla ve batıni yön ile yol bulmaya çalışmak zahire yol vermeye çalismak gibi olur,
mescidi aksa müslümanlarin ilk kıblesidir kuranda bildirilen islami açıdan çok önemli bir yerdir
hadis inkarcilari ile hic uğraşmaya değmez isteyen istediğine inansın, cehenneme kütük lazım çünkü cehennemin yakıtı taşlar ve insanlardır
|
Efendim peki benim yazdıklarımada bir kabarmısınız?
Bir hatam yada yanlışım varsa beni düzeltirseniz çok memnun olurum.
Üstadım hadis inkarcıları diye beni kastettiyseniz size çok kırılırım.
Ben ne biliyorumki inkar edeyim.
İnkar etmek için evvela bilmek gerekir.
Sizin gibi bir alimede benim cahilliğimi ve hatalarımı düzeltmek yakışır.
Eğer bir yerde bir hatam olduysa farkında olmayarak, bunu düzeltmeniz benim için en hayırlısıdır. Yanlış düşüncelerle beni bir başıma bırakmak yerine işin aslını bildirmenizi ve ilminizden benide faydalandırmanızı tercih ederim.
5,6,7. (Kur'an'ı) ona, üstün güçlere sahip, muhteşem görünümlü (Cebrail) öğretti. O, en yüksek ufukta bulunuyorken (aslî sûretine girip) doğruldu.
8. Sonra (ona) yaklaştı derken sarkıp daha da yakın oldu.
9. (Peygambere olan mesafesi) iki yay aralığı kadar, yahut daha az oldu.
NECM/1-11.ayet
|