Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
5. Satırdan 14. Satıra kadar tamamı senin şahsi düşüncendir, bu söylediklerinin islami bir dayanağı yoktur,
Ölülere kuran okunur mu?
Bununla ilgili bir ayet yada hadis var mı ( yasin suresi ölmek üzere olana okunur)
Hz peygamber ölülerin arkasından kuran okumuş mu?
Kuran kimler için indirilmiştir ?
Yasin 70. Ayet
Rum 52.... Neml 80.... Fatır 22. Ayetler
|
Kıymetli üstadım;
Yazdıklarımın en altına sizin vereceğiniz cevabı bildiğim için tecrübemdir yazmıştım 😁 onların hepsi tecrübemdir ve dahi tecrübemizdir.
Hepsi ayrı ayrı uzun başlıklar ama yazdıklarım arasından hangi konudaki tecrübemi merak ediyorsanız sizin için anlatabilirim.
Bir kaç misal örnek vereyim başka örnekler.
Dedemin mezarına 2 defa büyü gömüldü dedem rüyada babaanneme gelip haber verdi ertesi gün yani o gecenin sabahı erkenden mezarlığa gidip mezarı kazdık vidalara sokulmuş muskalar, iğneler,naylonlara ve pis bir şey daha vardı ama tam hatırlamıyorum küçüktüm o zaman ona sarılmış bir kağıt kağıdı açınca annemin babamın babaannemin halamın eniştemin isimleri yazıyordu
Belirli köşelerde geri kalan hep Arapça yazılar ve sembollerle doluydu.
Eline alan fenalaşıp yere yığılıyordu sadece babaanneme bir şey olmadı ve babannem bozdu.
Buna benzer 1 defa daha yaşadık yine dedem haber etti babannem hep teyit etmek için bakım yaptı ama öyle hemen koştur koştur gitmedik.
Bir başka olayı daha anlatayım.
Dedem ölünce biz bütün kıyafetlerini verdik sadece bir ceketle bir kaç pantolon bir de ayakkabıları kaldı.
Babannemde onları ütülemiş koltuğun altına koymuş.
Dedem 2 gün sonra halamın çalıştığı yerin sahibine yani patronuna gidiyor benim kıza söyle koltuğun altına benim ayakkabılarımı koymuşlar onları bir veri versin birine diyor. O ayakkabıların koltuğun altında olduğunu bir tek babaannem biliyor vede rüyasına girdiği kişi çok alakasız biri sadece dedemi bir iki kere görmüştür o kadar , pek bir muhabbetimiz yoktu.
Bir başkasını daha anlatayım ben akşam babannemin evine çıktım orada kalacaktım gecenin köründe temizlik falan yaptım koltukların yerlerini televizyonun yerlerini değiştirdim kimsenin haberi yok .
Ertesi gün gece halamın rüyasına girip şuraya bak her haltla oynuyor bu çocukta baksana evi ne yapmış gene deyip kızıyormuş söylene söylene tekrar eski yerlerine çekmeye çalışıyormuş eşyaları.
Halam anlatınca ben şoka girdim çünkü kimsenin haberi yoktu vede kapıda hep kilitli yanıma alıyordum anahtarı.
Son bir tane daha anlatayım çok fazla var oldu çünkü.
Ben yine babaannemi rüyamda gördüm bir kaos ortamı dışarıda askerler koşuşuyor savaş ortamı vardı herkes birbirini öldürmeye çalışıyordu bizde bir ev gibi bir yerin içindeyiz eskinin toprak evleri gibi , büyük bir penceresi de vardı bende pencereden bakıyorum birbirini öldürmeye çalışanları görüyorum.
Babaannem bak görüyormusun ne yaptılar dur sen dur bunlara sebep olanlara ben yapacağımı biliyorum yakında haberini alırsın uzun bile değil 2-3 gün sonra bulacaklar belalarını dedi.
4-5 gün oldu olmadı annem babamın amcasının karısını arıyor ne yapıyorsunuz diye hal hatır sormak için bizimkiler birazda saftirik olunca tabi böyle şeyler yapabiliyorlar. Neyse bir öğrendim 2 gündür yataktan kalkamıyorlarmış.
Elleri yüzleri gözle şişmiş gözleri kapanmış şişlikten.
Babamın büyücü yengesi birlikte büyü yapmaya yanında götürdüğü kızı ve onunda kızı üçü yemek bile yiyemez hale gelmişler.
Bulaşıcı hastalığın hem kaynağı belli değilmiş hemde babamın amcasına bulaşmamış enteresan bir şekilde. Doktorlar bir neden bulamamış.
İlaçlar vs hiç bir işe yararamamış ama bir süre sonra kendi kendine geçti geçmeyeydi iyiydide neyse.
Ben uyanır uyanmaz kesin dedim bizim arkamızdan hala birileri bir işler çeviriyor bize yaptıkları yüzünden bellalarını bulacaklar tahminimde doğru çıkmıştı. Allah bir şeyi bildirmek isterse her halükarda o bilgiye kulunu eriştiriyor.
Sure meselesine gelecek olursak çok tecrübem var ama tecrübelere girersek işin içimden çıkamayız zaten çok uzun oldu daha fazla uzatmayayım.
Ben ölülere kuranı öğüt alsınlar diye değil sevabından faydalansınlar diye okuyorum. Azapları gazapları bir sıkıntılı halleri varsa Allah okuduğumun hürmetine belki sıkıntısını hafifletir meftanın diyorum.
Bu husustada hoca dedelerime uyuyorum. Kendileri bu şekilde yapmamızı bize bildirmiş o şekilde büyüklerimi eğitmiş alışkanlık edindirmiş bende o şekilde yapıyorum. Hem kuranın manevi bir enerji alanı vardır siz benden daha iyi bilirsiniz.bir kabrin başında okununca o manevi enerji ile o kabir ve mezarlık manevi olarak temizlenmez arınmazmı. Hem ölüler bizi duyuyor ve sanırım bu husustada hadisler vardı. Bizi duyan çaresiz insanlara Allah’ın kitabını okumak onalara manevi bir ferahlama sağlamak kuranı dinletmek kötü bir şeymidir.?.