Alıntı:
osman100 Nickli Üyeden Alıntı
okudugumdan sevap kazanıp kazanmadığimi bilmedigim bir şey hediye edilir mi? Hz. Muhammed (s.a.v), Kur'an okumanın her harfine on sevap verileceğini, Elif Lâm Mîm örneğinde olduğu gibi her bir harfin ayrı bir değeri olduğunu belirtmiştir (Tirmizî).Peygamberimiz kuran okumanın hatta her okunan harfin kat kat sevap verilecegini belirtiyor.Bu hadisle sevap kazanılıp kazanılmadıgı netleşmiş oldu diye düşünüyorum 1. cümlene gelirsek abi Herşeyin sahibi Allah tır lakin iradesel olarak mesela sadaka bile verirken birinin ruhunu hediye edilcekse Allahım senin rızan için şu kişinin adına veriyorum diye niyet ediyorum.Herşeyin başı niyet sonuçta Hz Peygamberimiz yasak koymamış lakin bulundugumuz mezhep caiz görmüş hangi mezhebe baglısın abi Hanefî, Şâfiî ve Hanbelî mezheplerinin çoğunluğuna göre, hayatta olan bir Müslümanın okuduğu Kur'an'ın sevabını ölmüş birine bağışlaması caizdir ve ölüye fayda verir. Bu görüşü savunanların delilleri şunlardır Hz. Peygamber, ölen yakınları adına sadaka vermek, hacca gitmek veya oruç tutmak isteyen sahabilere izin vermiştir. Çoğunluk alimler, mali ve bedeni ibadetlerin sevabı ölüye ulaşıyorsa, bir ibadet olan Kur'an okumanın sevabının da hediye edilebileceğini (İsâl-i Sevab) savunmuştur.
|
Ben kuran okunurmu diye bir hadis varmı diye soruyorum, sen mezhebten bahsediyorsun, öyle bir hadis yok, imamı şafi de okunmaz demiş,
Hz, peygamberin kuran okuyana şu adette sevap verilir dediği her okuyan için değildir , eğer öyle olsaydı cehennemin çoğunu kadınlar ve zenginler doldurur hadisi olmazdı, hiç kimse okuduğu kurana, kıldığı namaz , yaptığı ibadete sevap verileceğine dair bir garanti veremez o sevabın sahibi Allahtır verip vermemek onun bileceğidir,