Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Ben kuran okunurmu diye bir hadis varmı diye soruyorum, sen mezhebten bahsediyorsun, öyle bir hadis yok, imamı şafi de okunmaz demiş,
Hz, peygamberin kuran okuyana şu adette sevap verilir dediği her okuyan için değildir , eğer öyle olsaydı cehennemin çoğunu kadınlar ve zenginler doldurur hadisi olmazdı, hiç kimse okuduğu kurana, kıldığı namaz , yaptığı ibadete sevap verileceğine dair bir garanti veremez o sevabın sahibi Allahtır verip vermemek onun bileceğidir,
|
Hz, peygamberin kuran okuyana şu adette sevap verilir dediği her okuyan için değildir , eğer öyle olsaydı cehennemin çoğunu kadınlar ve zenginler doldurur -- Burdaki Cehennemin çogu kadınlar ve zenginler ile doldurur hadisi kuran okumanın sevabıyla alakalı degil kadınların çok dedikodu yapması kıskançlık haset yapmaları dolayısıyla zengininde külfeti agır olur mesuliyeti çok olur çogu insanda bunun altından kalkamaz zevk ve rahatlıga dalar bunların hesabı agır oldugu için böyle bi hadis var kuran okumanın sevabı ile alakalı degil bide her kadın kuranmı okuyor her zengin kuran mı okuyor neye dayanarak böyle bi örnek verdin anlayamadım abi