Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Yine bir lafı alıp o laftan konu çıkarıyorsun,
Ben öyle bir şey söylemedim
dedimki,
Saf temiz kuran okuyup onun ahkamıyla yasayıp edebiyle hayat sürenle,
Kuran okuyup sonre tefecilik yapanla aynı sevabı alır mı?
Belkide bunu yapan sevap değil ağır günah alır, okuduğu kurandan ders çıkarmayan okuduğuyla yaşamayıp öylesine kuran okuduğu için,
Dedim
Yani neyin ne kadar sevabı olduğunu , neye ne kadar sevap vereceğini Allah bilir,
Kim yaptığı amelin yerine vardığını savunabilir,kim ben 5 vakit namaz kılıyorum yerim cennet diyebilir?
Ben bunu söylüyorum..
|
Ben bi yerden konu çıkarmıyorum abi peygamberimizin hadiste söyledigini söylüyorum her bir harf için 10katı sevap verilecegini söylemiş sen kendince yorum katarak hadisi yorumladın senin yorumundur ona birşey demedim Bak abi kuran okumasının sevabı ayrı olur tefecelik yapmasının ayrı sonucu olur Sonuçta insanoglu hata yapabilen günah işleme potansiyeli olan bir varlık demişssin ki kurandan ders çıkarsalardı diye Eger kurandan ders çıkarsaydık ne insanlar sebepsiz ölürdü ne aç kalırdı ne yoksul kalırdı hangimiz çıkarabiliyoruzki yada işimizemi gelmiyor . Kimse cennete gidecegini garanti bilemez hatta imanını bile garanti edemez son nefese kadar Neyin ne kadar sevap olacagını Allah bilir dogrudur ama peygamberin hadisini attım sadece hadisde yazanı Şüphesiz Allahın resulunun bi bildigi vardır Dedigim terazi bu sevapta ayrı günahta ayrı bir ekstra tövbe kapısıda açık kimin ne olacagınıda bilemeyiz kim saf müslüman gibi yaşıyorki kim mümin gibi tam anlamıyla hareket ediyor o yüzden dinimiz kolaylık dinidir Nekadar günahtan uzak dursak kar sürekli sebep tartışırken sonuca gidiyyorsn abi