Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
sen o fahise kadin bahsinde gecen hadisin serhini oku orada amac nedir onu gör, tam 19 değişik serhi var
Bazı ilahiyatçılar ve İslâmî akımlar ise Kur'an-ı Kerim'in hayatta olanları uyarmak ve anlamak amacıyla indirildiğini belirterek, hadisteki "ölüler" ifadesinin ölüm döşeğinde can çekişen (ölmek üzere olan) kişileri kapsadığını ve vefat etmiş kişilere Kur'an okunamayacağını savunurlar
bak birde boylesi var
bir daha kopyala yapıştır yaparsan cevap vermem, ben bilgisayarlamı konusuyorum yoksa bir insanla mı?
|
Bire bir geçen olayın neyini şerh ediyorsun abi hangi alim neye göre şerh etmiş atarmsın böyle farazi konuşarak bir yere varılmazki kanıtla delille konuşalım 19 degişik şerh var demekle olmaz bu ben hep kaynaklı delilli konuşuyorum e bazı alimler sahabelerde ölülüre okunacagını savunmuş hangisini benimsiycez hatta bazıları 2sinide benimsemiş kendi düşüncene hasıl olan kaynagı hemen benimsiyorsun ama farklı alim zıt düşüncede birşey ifade edince aynı kabulu görmüyor senin için alimler arasında seçimmi yapmalıyız ? Hadisleri kopyala yapıştır yapacam tabi kaynaklı veriyorum dikkatli olmak zorundayım konuşup konuşmamak cevap verip vermemek senin tercihindir tercihine saygı duymak düşer sadece bana