Şahid olduğum bir sapkınlık örneğini yazıyorum.
8-10 gün önce bizim rahmetlilerin mezarını ziyaret edeyim dedim.Çıktık yola gittik evle mezarlık arası bayağı var neyse vardık ziyaretleri yaptık duamızı ettik geri dönüşe başladık mezarlık habiplerde yayla mezarlığı orası çok büyük işte 2000 lerde açılmış artık yer yok ancak önceden alınan mezar yerlerine gömüyorlar.Neyse mezarlık içinde yürüyorum başka ziyaret edenlerde var haliyle onlarıda diğer mezar başlarında görüyorsun.Derken mezarlık çok büyük dedim ya mezarlık uzak noktadan bir müzik sesi geliyor Estarabim sağdan soldan estarabim.Adam açmış müziği sonuna kadar sanırım görsen ortalık yıkılıyor.Aklımada şu geldi her ölen müslüman değil kardeşim görünen artık neye inanıyorsa
onada estarabim sağdan soldan estaribim diyerek sanırım aklı sıra yüceltiyor(Buda ironi)
Orda mezar ziyareti yapan bir aile vardı onlarda duyuyor dedim onlara duyuyorsunuz demi diyince adam dedi saygı yok dedi.
Bende dedim burası mezarlık kardeşim burda benim bildiğim duanı edersin ölenler için rahmet için yalvarırsın duan kabul olur olmaz orası yarı mevzuda biz inanıyoruz kabul olduğunada.
Mezarlıkda son ses müzik açıp sanırım ölende esterabimi çok seviyor ki ona aç müziği dinle mezarında rahat rahat uyumu dediler.....
|