Tavsiyem adak etini mümkün mertebe kuran kursu gibi bir yerlere vermek bence en mantıklısı.Bazısı şunuda diyebilir.Komşuda et yemeyen zor geçinen var orayada verde işte şöyle bir olay vuku bulursa.Sen komşuya adak eti verdin.Haliyle hanımlar birbirine giidp geliyor.Senin hanımda komşuya gitti.Komşuda verdiğin eti patates yemeğine kattı.Ve senin hanım durumu bilmiyor oturduoda yedi.Eeeee bilemden yendiği için bişey olmaz diyip geçiştirmek varda.
Eşeği sağlam kazığa bağlamak varken üstte ne dedik kuran kursuna vermek gibi.Ha şuda olur adam eti verir.Kuran kursu etli pilav yapıp dağıtırsa birde eti verende kıtlıktan çıkmış gibi ya kuran kursunda etli pilav var ayranda yanında beleş hesabı oturup yerse

Beni tanıyanlar bazısı tenkit eder ama Allah biliyor dışarıda fazla yemem helede beleş yemek dedimi arkama bakmadan kaçarım.Geçen camide pazara giderken gördüm.Kadınlar ölen için lahmacun falan yapmışlar.Masa donatmışlar.Ben pazara gittim geldim dönüşte gören soruyor.Dedim ölen için hayrına dağıtıyor isterseniz alın dedim.Adam kadın birbirine bakıyor.Ben almayayım dedim.Biride arabayı durdurdu koşa koşa gitti.2 tabak aldı.Geldi arabaya biniyor yoldan geçen kişi arabada şöföre diyor bugünü yemekler beleş

Neyse isteyen yesin isteyen yemesinde.Kişi boğazındna geçen her lokmaya dikkat etmeli.İşte etmezse ne olur.Abiiii dua ediyorum dualarım kabul olmuyor. acep neden bunu akıl etmek gerekir diye düşünüyorum.Yenen birşeyin etkisi vucuddan 40 günde atılır diye bir mevzu var.