Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
bu konu kısa bir süre önce konusuldu detaylı olarak
hic yiyemez 1 lokma bile yerse isterse adağin tüm parasını fakire verse o adak bozulur,
ayrica adağın etinden ailesi, annesi babası.torunları ,dedesi ninesi ve zengin olanlar yiyemez
|
Bencede hocam bende böyle düşünüyorum yememek daha eftaldir.
Lakin bir şekilde yedi o halde ne yapacak?
Adağın hükmünün düşmesi hususunda ben böyle düşünmüyorum.
Oradaki önem kişinin takvasıdır ve rabbine samimiyetidir
verdiği sözü tutmasıdır. Sonuçta o etler rabbimize ulaşmıyor öyle değilmi ona ulaşan takvamızdır.
Etin değerini bir fakire tasadduk ettikten sonra o etin diğerlerinden farkı nedir?
Hz İbrahim hz Ismaili kurban etmek için yatırdığında bıçak kesmedi.
Rabbimiz ibrahim peygamberin samimiyetini takvasını ölçmek istedi İbrahim peygamber imtihanı geçtikten sonra İsmail peygamberin yerine gökten bir koç indirildi.
Yani kesilen şeyin bir önemi yoktur.
Önemli olan sözümüzde durmak kanı akıtmak rabbimize ahdimizi yerine getirmektir. Bizi yaradan Allah’tır. Herşeyinde sahibi odur.
Bizde dahil herşey Allaha aittir. Ben haddi aşmayacak kadar yenebileceğine inanıyorum . Bize şah damarından daha yakın olan rabbimiz bizi yaradan ve merhamet nazarıyla bakan rabbimiz bizden bir lokma etimi esirgeyecek.
Bazıları kestiği hayvanın etiyle mevlüt yapıyor gelenlere yemekle birlikte yediriyor. Canı çekerse adak sahibininde az bir şey yemesinde niye bir sakınca olsunki?