* Her kim, FATİHA sûresini vird ederek devam eylerse, Cenabı-Mevlâ o kimsenin dünya ve âhiret bütün
maksudunu bahşeder ve o kimseyi bütün âfetlerden muhafaza eder.
* Doktorların ümit kestikleri herhangi bir hasta için yazılır ve suyu içilirse, Allah’u teâlâ’nın lûtfu ile şifâ yâb
olur.
* Bazı Salihlerden şöyle rivayet edilmiştir. Hacetin yerine gelene kadar 100 defa Fatiha-i şerifi, 7 defada
duasını okursan, Allah Teala nın izniyle hacetin seri bir şekilde yerine gelir.
Şeyh Muhyiddin Arabi k.s.a. hazretleri şöyle buyurmuştur: Bir kimsenin çok mühim bir dileği olursa,
akşam namazını kıldıktan sonra yerinden kalkmadan 40 defa Fatiha suresini okur ve en sonunda şu
mübarek duayı; “ İlâhî ılmüke kâfin anis süâli ekfinî bi hakkil fâtihati süâlen ve keremike kâfin anil mekâli
ekrimnî bi hakkil fâtihati mekâlen ve hasale mâ fi zamîrî.” (Yâ ilâhî! Senin ilmin benim isteğime yeterlidir.
Fâtiha nın hakkı için istek yönünden sen bana kafi ol. Senin keremin benim sözüme karşı kafidir. Fâtiha nın
hakkı için bana kafi ol. Gönlümde olanı meydana getir).Amin.
* Fatiha suresi ile ruhanilere tesir etmek, birçok hayırları elde etmek, insanların kalbini kazanmak, bütün
kötülükleri men etmek için Fatiha suresi ile tasarrufta bulunmak istersen: Sabah namazından sonra
veya geceleri aşağıdaki tertip üzere Fatiha yı şerifi okur ve her birine başlarken Besmele-i şerif ile başlarsın.
Şüphesizki bu tertipte büyük bir sır ve üstün bir kerem vardır. Bu esrarı en iyi ve en hayırlı amellerde kullan!
Pazar günü 582 defa: Elhamdülillâhi rabbil âlemîn.
Pazartesi günü 618 defa: Errahmânirrahîm.
Salı günü 242 defa: Mâliki yevmiddîn.
Çarşamba günü 844 defa: İyyâ kena’büdü ve iyyâ kenesteîn.
Perşembe günü 1074 defa: İhdinas sirâtal müstakîm.
Cuma günü 1807 defa: Sirâtallezîne enamte aleyhim.
Cumartesi günü 4203 defa: Ğayril mağdûbi aleyhim ve lâddâllîn.” okursan,
Allah Teala nın izniyle maksadına
nail olursun.
|