Alıntı:
PeFH Nickli Üyeden Alıntı
Allah razı olsun, gerçekten çok yardımı ve faydası oldu. Çok zamanımı alıyordu, şimdi çok farkı oldu giden zaman açısından.
|
İşe yaradığını sevindim.Ben bu olayı çok araştırdım fıkıhta bunda istibra isticra deniyor.Hanefi mezhebine görede eski zamanlarda temizlik su olayı fazla olmadığından avuç içi kadar idrarı iç dona kaçarsa anca abdest bozulur deniyorda işte.Sonradan sana yazdığım metod aklıma geldi genelde 100 lük beyaz peçete alırsanız başka yazıyıda okuyanlara tavsiye üste dediğim gibi çömelerek tuvalet yaparsak kaslar daha iyi idrarı atıyor (ayakta idrarda idadrı vucud tam atamıyor ve kesik kesik gelir)sonrasıda hemen kalkmıyoruz 1-2 dakika bekliyoruz oturu halde o arada işte içerde kalan idrarda artık damla damla gelir ve ayağa kalkıp peçete ile tabiri caizse peçeteye bastırıp 8-10 kere bakıyoruz ve damlaların azaldığını göreceksiniz.Birde mümkünse tabiri mazur görün askerde tüfek doldur boşalt yaptırılır o hareket 2-3 kere yapılırsa en geride olan idrar tanesine ileriye gelir ve peçetede toplu iğne gibi damla azaldığında kaldığında olayın bittiği anlaşılır sonrası hafif bir su ile yıkayıp çıkılır.Abdest alınır sonrası.
İlk yapan zamanla alışır başta zor gibi gelsede 10-15 güne zaten alışacağınız için 3-4 dakikaya düşer olay.Hayrılı günler.