Yâ Basîr! Senin ilmin herşeyi kuşatmıştır ve herşeyi emrinle bir anda var ettin,
Herşey senin gözetimin altında bana rahmetinle muamele eyle. Kerîm olan vechinden beni mahrum eyleme.
Yâ Rauf! Ente arafu bî min ebi ve ummi ve lev lâ ra’fetuke ma atafa aleyye fe temmim ni’meteke aleyye. Ve lâ tenkusniy ma a’teyteni.
Yâ Rauf! Sen bana annemden ve babamdan daha şefkatlisin, senin şefkatin olmasaydı bana kimse şefkat edemezdi üzerime ni’metini tamamla.
Bana ikram ettiklerinden kısma.
Yâ Latif! Ultuf bi bilutfike’l-hafî min haysu a’lemu ve min haysu lâ e’lemu inneke ente allâme’l-guyub.
Yâ Latif! Bana lutfeyle, bana gizli olan bildiğim veya bilmediklerimi zira gaybı bilen sensin.
Yâ Hafizu!
Ehfazni fi nefsî ve ehlî ve malî ve veledî
Ve mâ hazartu fihi ve ma gayibtu anhu min eza bima hafizte bihi’s-semâvati ve’l-ard
Ve mâ fihinne inneke alâ kulli şey’in kadîr.
Yâ Hafîz!
Nefsimi, ehlimi, malımı, çocuklarımı,
Şu an bende olan bildiğim ve bilmediğim her şeyimi tüm şerlerden semâvatı ve arzı koruduğun gibi beni de koru. Herşeye Kadîr sensin.
Yâ Ğafur!
Iğfirlî zûnubî vestur uyubî
Ve lâ tefzahnî inneke ente’l-gafuru’r-rahîm.
Yâ Ğafur!
Günahlarımı afv eyle,
Ayıplarımı setreyle, beni utandırma muhakkak ki sen afv eden
“Ğafur”sun ve merhâmet sahibi “Rahîm”sin.
Yâ Vedûd!
Icalli minke rahmeten ve vidden fi’d-dunya ve’l-âhire vec’al lî meveddeten fî kulubil-mu’minîn.
Yâ Vedûd!
Bana dünya da ve âhirette muhabbetini ve rahmetini ikram eyle,
Bana karşı müminlerin kalblerine de muhabbet duymalarını nasib eyle.
Yâ Zel Arş’il-Mecîd!
Icalnî mine’l-musebbihîne bi hamdike ve’l-mumeccidîne leke ena elleyli ve etrafi’n-nehari bi’l-ğeduvvi ve’l-âsal ve eınnî alâ zalike.
Yâ Zel Arş’il-Mecîd!
Beni seni hamd ile tesbih edenlerden eyle, gece ve gündüz, sabah ve akşam şanını yüceltmeyi nasib eyle Ve bunu yapmamda bana yardım eyle.
Yâ Mubdiu! Ente bede’ete’l-eşya kema turîd ve ente’l-elmubdiu ve’l-muîd fa’alu’lima turîd ferzuknî hâyri ed-dunya ve’l-âhire ve’l-afiye fî cemîe’l-umur ya mevlâye.
Yâ Mubdiu! Sen bütün eşyayı ilk kez var edip ve yok edensin, istediğini yapansın.. Ey mevlam! dünya da ve âhirette beni hâyrlarla rızıklandır, bütün işlerimi de hâyrlı eyle.
Yâ Muîd! Ente muîde’l-eşya kema’bedea teha evvela merratin, es’eluke’s-sıhhate fî mali ve celîl ahvali.
Yâ Muîd! Bütün eşyayı hayattan sonra ölüme ve ölümden sonra da hayata çeviren ve bunu devam ettiren sensin. Malı mı ve işlerimin sıhhatte olmasını (korunmasını) istiyorum.
Yâ Rakîb! Uhrusnî bi rukyetike ve’ranî bi hayatîke veknufnî bi fadlike ve lâ tekellinî ilâ gayruke.
Yâ Rakîb! Bütün kullarını tek tek gözeten bütün varlıklar üzerinde gözcü olansın.
Beni Rakîb esmânla koru üzerimde gözcü ol, beni koruman altına al, fazlınla kucakla beni Senden gayrısına bırakma.
Yâ Şekûr!
Ente şekûr, ve leke eş-şukur alâ ma raeyte ve encebte ve efneyte ve’bkayte, ıcalnî mine’ş-şakîrîne li elâike ve mine’l-hamidîne li niamaike.
Yâ Şekûr!
Verdiğin nimetleri arttıran şekur sensin.
Her halükarda verdiğin ve aldığın herşeye şükür sanadır. Beni nimetlerine şükür edenlerden, sıkıntılara karşı da hamdedenlerden eyle.
Yâ Baîs! Ibasnî şehîden, takiyyen sıddıken, radiyyen, âzîzen, hamîden, muhtabitan, mesruren, mukarremen, mahburen.
Yâ Baîs! Yeniden dirilten “ba’s eden”! Beni şehid, takva sahibi, sıddık, razı olan, âzîz, hamdeden, mutlu ikram edilen kullarından eyle.
Yâ Varîs! Ente terisu el arda ve men aleyha ve terisu essemâvati kulleha, ve cemîa ma halekte, fe verisnî ilmen ve hılmen ya hâyre’l-varisîne.
Yâ Varîs! Arza ve arz da bulunan herşeye ve semâvatta ve semâvatta bulunan herşeyin gerçek varisi sensin ve yarattığın herşeyin varisi sensin ey varislerin en hâyrlısı beni hılme ve ilme varis eyle.
Yâ Muhyî! Ahyini hayaten tayyibeten bi cûdike, ve elhimnî şukreke ve zikreke ebeden ma ebkayteni,
Ve atînî fî’d-dunya haseneten,
Ve fi’l-âhireti haseneten,
Ve kınî bi rahmetike azâbe’n-nâr.
Yâ Muhyî!
Beni güzel pak varlığınla dirilt, ebediyyen şükrünü ve zikrini ilham eyle, dünya da ve âhirette bana güzel ameller (hasenat) nasip eyle, rahmetinle beni cehennem azabından koru.
Yâ Muhsîn! Yâ Mucemmilu, udî Allâhumme aleyye bi ihsanike, ve zâif ledeyye ni’ameteke, ve cemîl alâike.
Yâ Muhsîn! Ey güzelleştiren üzerime güzellikleri muhsîn isminle ihsan eyle ve güzel ni’metlerini üzerimde çoğalt.
Yâ Mumît! Havvin aleyye sekerate’l-mevt ve gusasahu ve barik lî fi hi inde nuzûlihi, ve lâ tecalnî inde ve mufaretekehi’d-dunya min innâdimiyne.
Yâ Mumît! Sekerati’l-mevti üzerime kolaylaştır, inişini (nüzulunü) mübarek eyle, dünyadan ayrılırken beni pişman olanlardan eyleme.
Yâ Cemîl! Lâ tunkusnî ma e’tayteni, ve lâ temn’anî ma rezaktenî, ve lâ tah’r-rimnî ma veattenî ve cemmi’lnî bi taatike.
Yâ Cemîl! Bana verdiklerini azaltma, kısma.. bana vaad ettiğin nimet ve rızıklardan beni mahrum eyleme, taatinle beni güzelleştir.
Yâ Mu’nim! Temmim ni’meteke aleyye, vesturni biha, ve cealnî min’eşşakiriyne aleyha.
Yâ Mu’nim! Üzerimde olan nimetini tamamla, günahlarımı setreyle ve bu nimetlere karşı da şükür eden kullarından eyle.
Yâ Mufaddil! Bi fadlike aişu, ve leka ercu, ve aleyke tuklânu, fe evsi’a aleyye min fadlike, verzukni min halâli rızkike.
Yâ Mufaddil! Senin fazlınla yaşıyorum ve fazlını istiyorum, fazlınla rızıkların helalinden rızkımı genişlet.
Yâ Evvelu! Ente’l-evvelu ve’l-âhiru, ve’zzâhiru ve’l-batınu, ve ente alâ kulli şey’in şehîd, fecalni evvela ennasi ve evvele men yeşrabu min havzı nebiyyike yevme’l-kıyame.
Yâ Evvelu! Evvel olan, âhir olan, zâhir olan, batın olan sensin. Herşeye şahitsin, kıyamet günü nebînin havzından (kevser havuzundan) ilk içenlerden eyle.
Yâ Ahiru! Ente ahır kulle şey ve kullu şey’in haliku illa vecheke, tealeyte uluvven kebîra.
Yâ Ahiru! Ey nihayeti olmayan ezelden ebede kadar var olan “ahıru”. Bütün şey’lerin nihayeti sendedir, sen den başka herşey fanidir baki olan senin vechindir, yüceler yücesisin.
Yâ Zahîr! Ente’z-zâhiru alâ kulli meknûn, ve’l-alimu bi kulli mektum, es eluke en tuzzihira li min umuri ahseneha bi keramike.
Yâ Zahîr! Varlığı aşikâr “zâhir” olan, yarattığı eserleri ile güneş misali varlığını kabul ettiren ve her gizli olanı bilensin… Kereminle bütün gizliliklerde olan iyilikleri güzellikleri bana bildir.
|