Alıntı:
paradise Nickli Üyeden Alıntı
ben sana Alim sözüde attım ibrahim en nehai,said b. cubeyr iyi araştır bu ALLAH'ın Alim kullarını belki öğüt alırsın.
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Kim nazar boncuğu veya muska takarsa Allah’a şirk koşmuştur.”
Ebu Davud 3910, Tirmizi 1614, İbni Mace 3538, Albânî Sahiha 430-492, Ahmed Müsned 4/156 5)
bazı hadisler mevzu olabilir demeklede olmuyor delil atacaksın delil... bak mevzu mu neymiş. 5 tane kaynakta geçiyor
bana muskayı savunma, alim sözlerine çok değer veriyorsan eğer yukarıdaki değerleri Alim kulların sözünede değer ver, Aklet...
|
Bana bak terbiyesizlik yapma senin öğüdüne ihtiyacım yok buyur oku Mesela Ahmet b. Hanbel ve İbn Mace’nin anlattıklarına göre Hz. Aişe şöyle demiştir: ‘’Recm ayeti ve yetişkin kişinin on defa süt emmesi ile ilgili ayetler nazil oldu. Bunlar yatağımın altındaki bir sahifede yazılıydı. Biz Resulullah’ın vefatıyla meşgul olduğumuz sırada bir evcil hayvan girip o sahifeyi yedi’’ (İbn Hanbel el- Müsned, 6.cilt 196,198 ; İbn Mace, ‘’Nikah’’ 36) Buna ne diyeceğiz.