Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
****batıni ilmi öğrenmenin mutlak şekilde bir mürşide bağlı olmayı gerektirdiği anlamına gelmez.****
bunu söyledigin an yazdiklarinin gerisini okumaya gerek kalmaz,
1500 yillik ilimde bu ilmin ustadlari alimleri mürsitsiz olmaz derken ,
sen bu ilimde o üstadlardan daha üstünmüs daha bilgiliymis gibi mürside gerek yok dersen, bu bilgisizce bir söylem olur, gerisini konusmaya gerek kalmaz
|
Sözlerinizde haklılık payı var; elbette ki 1500 yıllık İslam tarihinde büyük âlimler ve mürşitler bu ilmin rehbersiz öğrenilemeyeceğini vurgulamışlardır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, benim "mürşide gerek yok" demediğimdir. Söylediğim şey, mürşid bulunamayan ya da ulaşılması mümkün olmayan durumlarda kişinin ihlâsı ve samimiyetiyle de ilahi yardım ve feyiz kapılarının açılabileceğidir.
Mürşidin önemi ve değeri tartışılmaz. Ancak Allah’ın rahmetini sadece bir yol ya da bir zümreyle sınırlı görmek de doğru değildir. Kişinin gayreti, niyeti ve Allah’a olan samimiyeti de bu yolda çok önemlidir. Nitekim birçok âlim ve Allah dostu, bir mürşide tabi olmadan da kendi çabası ve Allah’ın izniyle manevi yolculuğunu sürdürmüş ve ilme ulaşmıştır.
Son olarak, bu görüş bir "üstünlük" ya da "daha bilgili olmak" iddiası değildir. İlahi rahmetin ve hikmetin genişliğini vurgulamaktır. Eğer bir mürşide tabi olma imkânı varsa, bu yolu seçmek elbette en doğrusudur. Ancak, mürşidi olmayan birini dışlamak ya da Allah’ın rahmetinden mahrum görmek de bu ilmin adabına uygun olmaz.
Dikkat edinde konuyu ordan burdan çekip odaktan ayrılıp yukardaki hadisi şerifte belirtigi gibi bildiği halde bilgi paylasmayanlardan olmayın.Mazallah
Cevap vermiyeceksenizde soruya, hiç zahmet buyurmayın başka yerlere çekip eminim benim olduğu kadar sizin de vaktiniz değerlidir.
Ha şundan eminim benim veya benim gibi nice niyeti halis insan var inanıyorum ki Allah hak eden sevdiği ve yolunda gerçek anlamda cehd edenlerin vesilesiyle illaki öğretecek nasipse .Ayrıca sizin mrsidinizden ders almayı istediğimi belirttim almyor öğrenci dediniz .Benim de mürşid olarak bağlı olduğum biri yok araştırdım ha madem destek olmuyor yada olamıyorsunuz sitemlere de kulağınızı ya kapatın yada üzerinize alınıp da bu kutlu günde cehdimizi kırmayın enazından bunu yapabilirsiniz aldığınız ilme istinaden.Neyse ben gereken cevapları aldım Allah razı olsun iyi niyetle soruya cevap veren herkesten.