Alıntı:
Mubinn Nickli Üyeden Alıntı
"Şeytanları besmeleyle davet edemezsin. Urkerler gelmezler." İşin özü bence bu. Kişi musluman olmayan bir varlık ile çalışırsa besmele çekemez. Müslüman olmayan bir varlıkta rahmani bir iş yapmaz. Her varlıkla bir anlasma yapılır. Müslüman olan da ister anlaşma Müslüman olmayan da. Gayri muslim kişinin imanını ister, harami isterken müslümanda tam tersi. Ayrıca icazet olmadan da bu işlere girilmemeli. Başa iş alınır..
|
Rahmani bir iş diye kasttettiğin küsleri barıştırma, zenginlik, heybet, sevgi muhabbet falansa onlarada sufliler bakıyor.
Her kafir imanını istemez. Sen cine git şu iki kişiyi ayır dedin diye oda bana secde edersen ayırırım yada bana bir kere haşa ilah dersen ayırırım demez.
Ne kadar genelleme konuşuyorsun mübin.
O dediklerin kişi korkarsa yada büyük bir kavme veyhut güçlü iblislere denk gelirse olur.
Heee şeytanla iş yapmak dostluk kurmaktır oda zaten dinimizde haramdır. O ayrı mesele.
Sen bir şeyin kırıldığında yada bozulduğunda evine hristiyan bir usta çağırıp ustacığım bunu yaparsan sana karşılık olarak okuduğum hatimi hediye edeceğim dersen o adam orada bir dakika dururmu. Senin dediğinde aynı hesap.
O usta müslüman olsa kabul edebilirdi.
Elimizemi yapışacak bu seferlikte hayır dua kazanalım derdi .ama gelen kafir ,umrunda olmaz parasını ister çünkü senin vereceğin şeye iman etmemiş.
Cinlerdede konu böyledir. Besmele ile ifrit davetine başlarsan bu benim istediğimi veremez diyecek gelmez.
Heee imas hocamında bahsettiği gibi güçlü ilimdar hocalar hariç.