Alıntı:
bakir Nickli Üyeden Alıntı
Hayırlı günler.Başlıkda da belirttiğim gibi ciddi anlam da uylusuzluk ve halsizlik yaşıyorum.Günlük hayatımı yaşamak da çok ciddi zorlanıyorum.Yemek yapmak,temizlik yapmak,hele ki misafir ağırlamak beni ciddi zorluyor.Yatsıyı zor bekliyorum.Uykusaatim yerin de
İkindi namazı sonrası Amme yi okurken Vecealna nevmeküm subata) 3 kez tekrarlıyorum hergün ama bir faydası fazlaca olmuyor sanırım.Şimdi de işe başlamayı düşünüyorum ama bu mesele beni çok düşündürüyor
Bu sorunu nasıl aşarım yardımınızı bekliyorum
|
İmam-ı Tirmizi'nin, Halid İbn-i Velid'den rivayetine göre müşarünileyh, Resul-i Ekrem (s.a.) Efendimize uykusuzluktan şikayette bulunuyor. Resulullah (s.a.):
"Sana bazı kelimeler öğreteyim. Onları söyleyince uyursun." buyuruyor ve:
"Allahümme rabbes semavatis seb'i ve ma ezallet ve rabbel eradiyne ve ma ekallet ve
rabbiş şeyatiyni ve ma edallet kün li caran min şerri halkike küllihim cemiy'an ye fruta aleyye ehadün ev en yebğıye aleyye, azze caruke ve celle senaüke ve la ilahe ğayrüke ve la ilahe illa ente." duasını talim ediyor. İbni Sünni'nin Zeyd b. Sabitten nakline göre Zeyd b. Sabit: - Bende meydana gelen uykusuzluktan Resulullaha şikayet ettim, Resulullah (s.a.v.):
"Allahümme garetil'in-nücum ve hedeetil-uyunu ve ente hayyün Kayyum la te'huzuhü sinetün ve la nevmün, ya hayyu kayyumu ehdi leyli ve enim ayni."
"Allahım! yıldızlar battı gözler sakinleşti. Sen Hayyü Kayyum sun, Seni ne uyuklama ve ne de uyku tutmaz. Ey Hayyü Kayyum olan Allahım! gecemi sakinleştir, gözlerimi uyut." duasını okumamı emretti, Resulullahın (s.a.v.) tavsiyesi ile bu duayı okudum; Hz. Allah (c.c) benden uykusuzluğu giderdi diyor.