Alıntı:
Ersahin Nickli Üyeden Alıntı
Kaza namazi kilarken 1 günün tüm vakitlerini mi kilmak daha dogru yoksa bir vaktin tüm kazasını bitirip sırayla diğer vakitlere mi geçmek?
Birde sabah imsak vakti giriyor Kaza namazi kilinir mi sabah ezani okunmadan
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Öncelikle kaza namazlarını hesap etmen gerekir.Misal 10 sene kaza borcun var 365x10 : 3650 gün 4 senede 1 artık oda 10 sene 3 gün eder toplam 10 sene borcu olan 3653 gün kaza namazı kılması gerekir.Ondan sonrada işte namazlarını kılıp notlar alman gerkir.Birde niyet ediyorsan niyet ettim Allah rızası için en son kılamadığım 4 rekat öğlen namazının farzını kılmaya diye niyet ettin.
İşte en son kılamadığım kısmını her namaz için demen gerekir.Ben kaza namazlarını kıldım bitirdim.Samimi diyim kolay değil harbiden zor yani ve sayı çok olunca ama kişi niyetli olursa Allah CC yardım ediyor.
Yaklaşık 1 seneden biraz fazla oldu.Tavsiyem son sürat değilde azar azar başlayıp sonra sayıyı artıtın.Yoksa bir günde 20 günlük kılmak istiyen başlıyor 1 ay sonra komple bırakıyor.Brde namazları günlük kaza namazı 20 rekat eder toplam işte günlük kılki karışıklık olmasın ve kağıtlara not alman gerekir.
Artık yapıp yapmamak senin kararın ama notlar alırsan daha kolay ve ne yaptığını ve ne kıldığını bilirsin.
Ve ekleme yapayım kerahet saatleri var işte o saatlerde namaz kılma.sabah güneş olayı öğlen güneş olayı ve akşam gene güneş olayı bunlara dikkat et.ezan vaktinden 45 dakika önce süre başlar.
kerahati iyi araştır.
|