Alıntı:
nadidednz Nickli Üyeden Alıntı
Hayırlı geceler bu gece belirli bir sayıda Amenerrasulü okumaya niyet edip başladım toplam niyetimin çeyreğine gelince tıkandım. Burnumdan nefes alamamaya başladım. Ağızdan nefes alarak zar zor bir şekilde tamamladım.İlkten anlamadım ama sonra farkettim korunma duası yapmayı unutmuştum sonrasında yaptım.
[*]Fizyolojik bir neden olduğunu düşünmüyorum çünkü hasta değilim bulunduğum şehirde nemde yüksek değil şuanda. [*]Ağır gelmiş olabilir mi okumam bana?
|
Bazen uzun okumalarda diyafram nefesi almadığımız için tıkanmalar olabiliyor. Zikirlerde ve yüksek tekrarlıı okumalarda, huşu içinde, nefesimizi yeterli kullanmayı bilmiyorsak bunlar hep yaşanan şeyler.
Nefes egzersizlerini mutlaka öneririm.
Öncelikler 4e kadar sayarak nefes alıp, 4e kadar sayarak nefesi tutup, 4e kadar sayarak nefesi vermeyle başlayabilirsiniz.
Kolaylaştıkça 4e kadar sayarak alıp, 8e kadar sayarak tutup, 8e kadar sayarak vermeyi deneyin.
Bu çalışma ile akciğer kapasitenizi daha verimli kullanmaya başlarsınız. Diyafram nefesi almak yani göğsü şişirerek değil karnı hareket ettirerek nefes almak çok önemlidir.
Birçok okumada hepimiz nefesi alırken ve verirken okuyabilme alışkanlığı edindikçe hızlı ve net okumaya geçeriz.
Zamanla hepsi toparlayacaktır.
Allah dualarımızı kabul etsin.
Amin