Alıntı:
murakip Nickli Üyeden Alıntı
Ebubekir Siraceddin doğru söylemiş, Kur'an'ın son kitap ve İslam'ın en son din olması tamamen ilahi takdirdir. Allah'ın takdiri ve kararıdır bu. Önceki nebilerin ve resullerin getirdikleri de Allah'ın diniydi ve kelamıydı. Biz Allah'ın kelamları arasında üstünlük yarışı yapmıyoruz. Ama Allah son din olarak İslam'ı ve son şeriat olarak Resulullah s.a.v şeriatını ve son kitap olarak Kur'an'ı seçmiş. Bu nedenle biz önceki şeriatlar ve dinler kaldırıldı, Kur'an ve İslam tek geçerli olandır diyoruz.
İbn-i Teymiyye neye göre mücessime, ayette olan şeyi dümdüz sorgulamadan kabul ettiği için mi mücessime? Buna en fazla içtihadi fark diyebilirsin, bidat ehli diye hemen ötekileştiremezsin. İslam'da birçok alim ve birçok imam vardır, güzelliği de budur zaten. İbn-i Arabi hazretleri de bizim, İbn-i Teymiyye de bizimdir.
Peki ya Muhaysini'ye niye bidat ehli diyorsun? Adam Kabe imamlığı yaptı, Suriye'de müslümanların yıllarca namusunu savundu zalim Esad'a karşı. Kendi ülkesinden kovuldu, ülke ülke kaçak yaşadı. Ne bidatcılığı varmış? Oturanlar ne zamandan beri ayaktakileri eleştirebilir oldular?
Konunun ruhbanlıkla alakası şöyle, Hristiyan kiliseleri ve ruhbanlar da beğenmedikleri görüşlerdeki diğer hristiyanları böyle sizin yaptığınız gibi aforoz ediyorlar, suçluyorlar. Siz de aynısını yapıyorsunuz.
|
Allah Celle Celaluhu Kelamlari arasında üstünlük elbette vardır. Rasululllah sallallahu aleyhi vessellem bazı surelerin daha Efdal olduğunu onca Hadis-i Şeriflerinde buyurdular. Yani adam doğru falan söylemiyor sen adamın sözlerini kendince yorumluyorsun.
teymiye in itikadini biliyormusun sen? Sen benl ne kadar tanıyorsun da sorgulamadan dümdüz bunu iddia ettiğini söylüyorsun? Benim ilmi seviyemi ne biliyrosun sen?
Ebubekir sifilden aç bak öğren savunduğun adamın itikadini tek tek yazmaya kalksam uzun gider buraya. ben adamı tekfir etmedim zaten görüşleri bozuktur sen ya Ehli Sünneti bilmiyorsun ya da teymiyeyi. Sen kendin araştırmayacaksan şöyle ben buradan yazayım İnseAllah.
Yaw konunun ruhbanlikla alakai yok. İslam'da reddiye diye bir şey var sen bidat ehline nede olsa İman ettin nasıl inanırsan inan milletede kendi bozuk inancını aşıla mı diyeceksin ? Belliki böyle diyorsun.
Rubanlikla kilise yanlislanamazdi kendi din adamlarını İlah edindiler onlar için çok şey yazılır konuyu oraya bağlanan alakasız ve saçma
Muhaysini Suriye'de milleti cihada çağırdı ama git öğren bakalım kendisi bir tane kurşun sıkmış mı? Kendisi gizli selefidir. Keske başka bir platform ismi verebilsejte seninle uzun uzun konuşsak