21.06.26, 22:38
|
|
Daimi Üye
|
|
Forum Puanı: 3082
Etiketlendiği Mesaj: 148 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
HâmûŞî Nickli Üyeden Alıntı
Değerli kardeşim, insanın aciz doğması bir eksiklik değildir. Hayvan yavrusu doğar doğmaz yürür, çünkü onun dünyası daha çok içgüdüyle sınırlıdır. İnsan ise bağ kurar, dil öğrenir, terbiye alır, anlam taşır, ahlak kazanır, şahsiyet inşa eder. Onun uzun çocukluğu, biyolojik bir zaaf olduğu kadar insani kemalin de kapısıdır. Evet, insan doğumu zordur. Fakat bu zorluk, insanın eksik bırakıldığını değil, insanın yalnız beden üzerinden okunamayacağını gösterir. Asıl sıçrama kemikte değil, manadadır. İnsan, bedenen zayıf başlar fakat ilim, terbiye, akıl ve emanetle diğer canlılardan ayrılır.
|
Değerli hocam elbet dinen söylediklerinize katılmamak mümkün değil, insan farklı bir canlı, ben burada işleyişin mekaniğini metafizikten ayırıp daha bilimsel bir açıklama getirmek istedim. Yaşadığımız evrende belirlenmiş kanunlara göre yaşıyoruz ("Şüphesiz biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık." Kamer 49) işte burada birşeyleri ölçeklenebilir ve herkesin anlayacağı bir tabana göre anlatmak, bilimi de inançtan ayrı tutmamak istedim.
|