Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.08.26, 12:25
sin60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
☆sin60 sin60 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Vefali

Forum Puanı: 651
Etiketlendiği Mesaj: 110 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu

Alıntı:
osman100 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tasavvuf hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istedim siz degerli üstadlarımında bu konudaki düşüncelerini merak ederim.Öncelikle Tasavvuf veya bir mürşidden himmet istemek kimine göre bidat kimine göre şirk ama benim görüşüm burda insanın niyetidir.Manevi kuvveti olan zaatlardan yardım istemek bu şuna benziyor bir insan zora düştügü zaman polis çagırması polisten yardım istemesi gibi Şüphesiz herşeyin sahibi Allah yalnız ondan korunma dileriz lakin Allah çogu şeyi vesile üstüne kılmıştır hasta olunca hastaneye gitmemiz ilaç alıp şifalanmamız gibi bir çok vesile dir burda herşeyin Allah tan oldugunu bildikten sonra Manevi kuvveti olan insanların o kuvvetlerinden faydalanmada pek bir beis görmüyorum kendi düşüncem olarak lakin herkezin görüşünede saygım vardır.Öncelikle şu şekilde giriş yapmak istiyorum bazı zaatların kerametleri bu kerametleri kabul ölçütümüz nedir mesela bir kaç örnekle başlayayım Abdulkadir Geylani ks Bağdat'ta Dicle Nehri taşarak şehri su altında bırakma tehlikesi oluşturduğunda halk korkuyla Geylani’ye sığınır. Geylani, nehrin kenarına giderek asasını yere diker ve "Ey Dicle, Allah’ın izniyle buraya kadar gel ve dur!" der. Nehrin suları o andan itibaren çekilmeye başlar.Şeyh Nazım kibrisinin anlatımına Şeyh Abdullah dagıstani hz Peygamber efendimizle uyanıkken görüşen tek zaat ve bazı anlatımlara göre Şeyh Abdullah dagıstani ks şamda üfürmesiyle israil uçaklarını bir anda radardan silmesi ve bir söyleşide ise Şeyh Abdullah dagıstani Şeyh naızm kıbrisiye Nazım oglum gözünü kapat diyip gözünü tekrar açtıgında 99evliyanın bulundukları bir makama gitmeleri Şeyh nazım kibrisinin aynı anda 3yerde gözükmesi gibi hadiseler daha bunun gibi bir çok keramet olan zaatlar var sizce bunlar mümkünmüdür Allahın peygamberlerine tanıdıgı örnegin hz Musa as a tanıdıgı asayı vurup ejdere dönüşmesi denizi ortadan ikiye bölmesi gibi Allahın peygamberlerine tanıdıgı bu olaganüstü halleri evliyalarına makamı büyük olan kullarınada tanımışmıdır.İslamın müthiş kuvveti oldugu aşikar mesela Abdullah dagıstani ks bir sözü dervişligin 1.mertebesi mezardaki ölülerle konuşmak der . Daha 1.mertebede böyle ise insan mertebe atladıkca ulaşacagı konum sonu nereye uzanır.Gelelim mürşid konusuna neden bir mürşide ihtiyac duyarız insan kendisi tek başına ilerleyemezmi bu konuyuda bir örnek ile vermek isterim Okula niçin gideriz sadece kitaplara kendimiz bakıp ögrenemezmiyiz neden ögretmene ihtiyac duyarız dünyasal ilimde bile ögretmene bir bilene ihtiyac duyuyoruz bu yüzden bilen mürşitlerin manevi terbiyesine girmek onların ilimlerinden yararlanmak gerektigini düşünüyorum.Gel gelelim ki havas ilminde bile mürşidin icazetin manevi terbiyenin çok büyük ehemmiyeti var.Nahl Suresi 43. ayet : "Ve mâ erselnâ min kablike illâ ricâlen nûhî ileyhim fes’elû ehlez zikri in kuntum lâ ta’lemûn."Senden önce de ancak kendilerine vahiy indirdiğimiz kişileri peygamber olarak gönderdik. Eğer bilmiyorsanız bilgi sahibi olanlara sorun.Eğer bilmiyorsanız, zikir ehline (bilgi sahiplerine) sorun.Günümüzde insan harkülade birşey duydugu zaman hemen karşı çıkıyor bir keramet gördügü zaman karşı çıkıyor materyelist bir topluma dogru son sürat ilerliyoruz.
TASAVUF hakkında ,,sen sorumu soruyon yoksa tarikat tasavvuf hakkında bilgi vermek yada bu konuyu tartışmakmı istiyon belli olmamış soryu çok uzatmışın,,,tasavvuf tarikat ders zikir,,peygamberimiz miracdan dönerken kendine hediye edilen tarikat zikri bunu ehline ver herkesten gizle diye bilinir ,gerçi tarikata karşı olanlar bu hadiseye bile inanmaz,tarikat haktır ders zikir güzeldir ve evet evliyalar keramet sahibidir kimi çok kimi az bide abdül kadir geylani hz lerinin benim ayagım evliyanın omuzunda lafı onun azgın müridlerinin bi uydurması olabilir onun müridleri o kadar ileri gitmiştirki bunu bir çok alim dile getirmiştir..bizler hangi evliya daha yüksek hangisi daha yüce bi mertebede bilemeyiz ve bizi aslında bu olay hiç ilgilendirmez ,,,hangisi hangi makamdaysa banane ,,tasavvuf yolu aşk yoludur çile yokudur ,,bizim yolumuz dikenlidir ayagını seven gelmesin derler,,sofilik ateşten gömlek giymek gibidir...keramet bir çok evliyanın göstermek ismedigi bi haldir ,çogu keramet evliyanın tasarrufu dışında vuku bulur..cübbeli ahmed hoca bu asrın ve belkide son 200,300 yılın en büyük alimlerinden biridir hocasıda çok büyük bi velidir..anadoluda yaşayan binlerce alim milyonlarca insanı hem irşad eylemiş hemde onları büyük makam sahibi yapmıştır...hamidi veli hacı bayramı veli hzlerini hocası bursa ulu cami açılışında fatiha suresini 7 çeşit tevsirini yapmış 3 sonrasını ordaki alimler bile anlamamış düşün orda emir sultan hz leri de var .millet elini öpmek istediginde caminin 3 kapsında elini öptürmüş çok büyük bi zattır ....imamı rabbani hzleri hakkında hadis olan son bin yılın müceddi diye bilinir ,,,arifler sultanı beyazıdı bistami hz mevlana yunus emre bişri hafi şahı nakşıbend hz hasanı şazeli ahmed yesevi imamı azam şemsi tebrizi, imamı gazali ibnül arabi vs vs vs adları saymakla bitmez bir sürü allah dostu,,allah hepsinden ebedi razı olsun allahın rahmeti bereketi üzerlerine olsun... tarikat her insana uygun olmaz ve herkes tarikata girecek diye ve orayı kabul edecek diye bişi yok,,eskiden kaza namazı borcu olan asla tarikata giremezmiş bide istihare yapmadan asla giremezmiş ,,şimdi ahir zaman ümmedi muhammed kutulsun diye her önune gelini alıyorlar,,,,,buda ister istemez bir çok karışıklık bir çok dedi kodu bir çok imtihanı beraberinde getiriyor....son olarak aslında tarikat 40 bilemedin50 bi mürşidin talebisi olması lazımki onlarla ilgilensin her takıldıkları yerde mürşidleri yardım etsin,,eskiden böyleymiş,,,,ayrıca senin bu konun hiç gereksiz yere mesep tartışmasına dönmüş ,,meseple tarikatın ne alakası var........şeytan ben demiş abdülkadir geylani hzlerinin mertebisinde 40 tane adamı şaşırttımda onları makamından ettim demiş.....her an imtihan durumundayız,,,sınav devam ediyor,,ama okulumuzun bitmesine az kaldı,,yakında mezun olucaz

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149