Alıntı:
imas Nickli Üyeden Alıntı
Ben kuran okunurmu diye bir hadis varmı diye soruyorum, sen mezhebten bahsediyorsun, öyle bir hadis yok, imamı şafi de okunmaz demiş,
Hz, peygamberin kuran okuyana şu adette sevap verilir dediği her okuyan için değildir , eğer öyle olsaydı cehennemin çoğunu kadınlar ve zenginler doldurur hadisi olmazdı, hiç kimse okuduğu kurana, kıldığı namaz , yaptığı ibadete sevap verileceğine dair bir garanti veremez o sevabın sahibi Allahtır verip vermemek onun bileceğidir,
|
Her kuran okuyan için geçerli degilmidir kimler için geçerlidir sayın abim o katogoriye kimler giriyor kadınlarla zenginler le kuranın okunmasının ne alakası var ? Tabiki sevabın sahibi Allah tır ama sana yol göstermiş yapacagın şeyleri söylemiş yaparsan mukafat var demiş sonuçta yine verecek olan Allah ben üstüme düşeni yaparım gerisini Allaha bırakırım ben kabul etmesini niyaz ederim şu hadisi baz alarak hareket ederim Sahih-i Buhârî ve Müslim başta olmak üzere en güvenilir hadis kaynaklarında geçer. Tamamı şu şekildedir: "Allah Teâlâ buyurur ki: 'Ben kulumun zannı üzereyim. O beni nasıl anarsa, ben onunla beraberim...'" Zaten herşeyi verip vermemek Allahın bilecegi iştir biz orda sonucu degil sebepleri konuşuyoruz şafi mezhebin büyük imamlarından İmam Nevevî, kabir ziyaretinde bulunarak orada Kur'an okumayı müstehap (güzel ve tavsiye edilen bir davranış) görmüştür. Hatta kabir başında Kur'an’ın tamamının (hatim) okunmasının çok daha faziletli olduğunu belirtmişlerdir. Çünkü o esnada kabirde hazır bulunan ölünün, okunan Kur'an’ın bereketi ve rahmetinden faydalanacağı kabul edilir. Abi mezhepçilik konuşuyorsun demişssin çogu konuda mezhebe göre hareket ederken bazı konularda mezhepleri devre dışımı bırakcaz ozaman ebu hanifi balık hariç diger canlıları haram saymıştır. balık hariç diger canlıların haram olduguna dair hadis veya ayet varmı ? Hadis sordun Ölülerinize yasin okuyunuz hadisini yazdım hadiside şerh ettim arapça lugatına inerek hiç bir mana vermeden oldugu gibi aktardım bazı alimler ölmekte olan olarak mana vermiş kimisi 2sinide kabul etmiş hem ölü hem ölmekte olan olarak kimisi sadece ölüler olarak kabul etmiş ben şuna karşıyım ölüye kuran okunmaz diye bir kural koyanlara karşıyım isteyen okur istemeyen okumaz ama kalkıpta okunmaz diye bir kanun koyulmaz Geçen kalkıp bir tane hoca televizyona ölüye kuran okumak şirktir diyor tövbe estf böyle kesin hükümler büyük vebal alır Biz Allah rızası için okuyup hediye ederiz Kabul edecek olan yine Allahtır. Kuran okuyoruz ölüye Allahın otoritesini kabul ederek onun kitabını okuyup onun izni ile hediye ediyoruz adam kalkmış Allahın kitabını okuyana şirke girdin diyor Kolay bir şekilde birşeye haram diyip şirk diyen insanlar çok garibime gidiyor